Επίθεση με μαχαίρι στο Δουβλίνο: 194.000€ συγκεντρώθηκαν για τον μετανάστη που χτύπησε τον δράστη

Επίθεση με μαχαίρι στο Δουβλίνο: 194.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για τον μετανάστη από που χτύπησε τον δράστη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Μέσω διαδικτυακού εράνου συγκεντρώθηκαν 194.000 ευρώ για τον Βραζιλιάνο μετανάστη, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην ακινητοποίηση και τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στο Δουβλίνο.

Πρόκειται για τον 50χρονο Βραζιλιάνο δικυκλιστή Κάιο Μπενίσιο, ο οποίος αφηγήθηκε σε δημοσιογράφους πώς βοήθησε στην ακινητοποίηση του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι, χτυπώντας τον στο κεφάλι με το κράνος του.

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας gofundme.com διοργανώθηκε έρανος με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Βραζιλιάνο διανομέα, κόντρα στην αντιμεταναστευτική ρητορική. Ο έρανος τιτλοφορήθηκε «Buy Caio Benicio a pint» (σ.σ. σε ελεύθερη απόδοση «Κέρασε τον Κάιο Μπενίσιο μια μπύρα»). Ξεπέρασε όμως κάθε προσδοκία, αφού συγκεντρώθηκαν 194.000 ευρώ.

Επίσης, σε ανάλογο διαδικτυακό έρανο, συγκεντρώθηκαν 81.000 ευρώ για υπάλληλο βρεφονηπιακού σταθμού που προστάτευσε τα παιδιά που κινδύνευσαν από τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι την Τετάρτη.

Πέντε τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι

Υπενθυμίζεται πως πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση με μαχαίρι, ανάμεσά τους τρία παιδιά. Ένα από αυτά εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανέφερε η υπουργός Δικαιοσύνης Χέλεν Μάκεντι.

Το περιστατικό πυροδότησε ταραχές στους δρόμους της ιρλανδικής πρωτεύουσας, με πρωταγωνιστές ακροδεξιούς που υποστήριξαν ότι ο δράστης ήταν αλλοδαπός. Οι ταραξίες λεηλάτησαν καταστήματα και πυρπόλησαν περιπολικά της αστυνομίας και λεωφορεία.

Η ιρλανδική αστυνομία – η οποία δεν έχει δημοσιοποιήσει την εθνικότητα του δράστη, ούτε έχει προσδιορίσει το κίνητρό του – προχώρησε σε 34 συλλήψεις για τις ταραχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Διεθνή / Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να στοχοποιεί κρίσιμες ιρανικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα και συστημάτων εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM