Η αστυνομία στη Νορβηγία κατέγραψε δεκάδες αναφορές για ταραχές και βίαιες συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένων μαζικών καυγάδων αφού οι δρόμοι, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα γέμισαν με κόσμο που γιόρταζε το τέλος όλων των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

 

Την Παρασκευή, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ ανακοίνωσε τον τερματισμό όλων των περιορισμών από το Σάββατο και τόνισε ότι η ζωή στη χώρα των 5,3 εκατομμυρίων θα επανέλθει στην κανονικότητα.

 

«Είναι 561 ημέρες από τότε που εισάγαμε τα πιο σκληρά μέτρα στη Νορβηγία εν καιρώ ειρήνης […] Τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική καθημερινότητα», δήλωσε η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.

 

Η απροσδόκητη ανακοίνωση της πρωθυπουργού για την άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό αιφνιδίασε πολλούς Νορβηγούς και οδήγησε σε χαοτικές σκηνές στο Όσλο και σε άλλες πόλεις.  

 

Οι επεισοδιακοί εορτασμοί από εκατοντάδες πολίτες σε όλη τη Νορβηγία ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου και διήρκεσαν μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής. Η αστυνομία δήλωσε ότι αναταραχές αναφέρθηκαν σε πολλά μέρη, συμπεριλαμβανομένης της νότιας πόλης Μπέργκεν και της κεντρικής πόλης του Τροντχάιμ,

 

Ωστόσο, η κατάσταση στο Όσλο ήταν η χειρότερη. Μεγάλες ουρές παρατηρήθηκαν έξω από τα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ και τα εστιατόρια της πρωτεύουσας αργά το Σάββατο με την αστυνομία να καταγράφει τουλάχιστον 50 συμπλοκές και αναστάτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον δεν απαιτούνται ούτε πιστοποιητικά εμβολιασμού ή αρνητικά τεστ για την είσοδο σε τέτοιους χώρους στη Νορβηγία.

 

Με πληροφορίες από Associated Press