Επεισοδιακοί εορτασμοί στη Νορβηγία μετά το τέλος όλων των μέτρων περιορισμού για τον κορωνοϊό

Επεισοδιακοί εορτασμοί στη Νορβηγία μετά το τέλος όλων των μέτρων περιορισμού για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
0

Η αστυνομία στη Νορβηγία κατέγραψε δεκάδες αναφορές για ταραχές και βίαιες συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένων μαζικών καυγάδων αφού οι δρόμοι, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα γέμισαν με κόσμο που γιόρταζε το τέλος όλων των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Την Παρασκευή, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ ανακοίνωσε τον τερματισμό όλων των περιορισμών από το Σάββατο και τόνισε ότι η ζωή στη χώρα των 5,3 εκατομμυρίων θα επανέλθει στην κανονικότητα.

«Είναι 561 ημέρες από τότε που εισάγαμε τα πιο σκληρά μέτρα στη Νορβηγία εν καιρώ ειρήνης […] Τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική καθημερινότητα», δήλωσε η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.

Η απροσδόκητη ανακοίνωση της πρωθυπουργού για την άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό αιφνιδίασε πολλούς Νορβηγούς και οδήγησε σε χαοτικές σκηνές στο Όσλο και σε άλλες πόλεις.  

Οι επεισοδιακοί εορτασμοί από εκατοντάδες πολίτες σε όλη τη Νορβηγία ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου και διήρκεσαν μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής. Η αστυνομία δήλωσε ότι αναταραχές αναφέρθηκαν σε πολλά μέρη, συμπεριλαμβανομένης της νότιας πόλης Μπέργκεν και της κεντρικής πόλης του Τροντχάιμ,

Ωστόσο, η κατάσταση στο Όσλο ήταν η χειρότερη. Μεγάλες ουρές παρατηρήθηκαν έξω από τα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ και τα εστιατόρια της πρωτεύουσας αργά το Σάββατο με την αστυνομία να καταγράφει τουλάχιστον 50 συμπλοκές και αναστάτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον δεν απαιτούνται ούτε πιστοποιητικά εμβολιασμού ή αρνητικά τεστ για την είσοδο σε τέτοιους χώρους στη Νορβηγία.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμωρητικοί βιασμοί στο Ιράν: «Μας βιάζουν για να σταματήσουμε να φωνάζουμε για την ελευθερία»

Διεθνή / Τιμωρητικοί βιασμοί στο Ιράν: «Μας βιάζουν για να σταματήσουμε να φωνάζουμε για την ελευθερία»

Γυναίκες και άντρες που συνελήφθησαν, βιάστηκαν και βασανίστηκαν από την Αστυνομία Ηθών μιλούν για τις φρικτές εμπειρίες τους, τους συντρόφους τους που περιμένουν να εκτελεστούν και την απάθεια της Δύσης.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ