Ένα στα τέσσερα κορίτσια παγκοσμίως ηλικίας 15-19 ετών πέφτει θύμα βίας

Ένα στα τέσσερα κορίτσια παγκοσμίως ηλικίας 15-19 ετών πέφτει θύμα βίας Facebook Twitter
0

Στοιχεία-σοκ περιλαμβάνει πρόσφατη έκθεση της UNICEF σε σχέση με τη βία που υφίστανται τα ανήλικα κορίτσια ανά τον κόσμο. Σχεδόν το ένα τέταρτο των κοριτσιών ηλικίας 15 έως 19 ετών σε όλο τον κόσμο -περίπου 70 εκατομμύρια- αναφέρουν ότι ήταν θύματα κάποιας μορφής σωματικής βίας μέχρι τα 15 τους.

Περίπου 120 εκατομμύρια κορίτσια κάτω των 20 ετών σε όλο τον κόσμο -περίπου το 1 στα 10- έχουν υποστεί εξαναγκαστική σεξουαλική επαφή ή άλλες εξαναγκαστικές σεξουαλικές πράξεις και το 1 στα 3 κορίτσια στην εφηβεία που έχουν ποτέ παντρευτεί ηλικίας 15 έως 19 ετών -84 εκατομμύρια- έχουν πέσει θύματα συναισθηματικής, σωματικής ή σεξουαλικής βίας από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους.

Σε ορισμένες χώρες μέχρι και τα 7 στα 10 κορίτσια ηλικίας 15 έως 19 ετών, που είχαν πέσει θύματα σωματικής ή και σεξουαλικής κακοποίησης, δεν αναζήτησαν ποτέ βοήθεια: πολλά είπαν ότι δεν νόμιζαν πως ήταν κακοποίηση ή δεν το βλέπουν ως πρόβλημα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδόν τα μισά κορίτσια ηλικίας 15 έως 19 ετών πιστεύουν ότι ένας άνδρας δικαιολογείται να χτυπά τη σύζυγο ή σύντροφό του κάτω από ορισμένες συνθήκες, όπως η άρνηση να έρθουν σε σεξουαλική επαφή, να βγουν από το σπίτι χωρίς άδεια, να διαφωνούν, να παραμελήσουν τα παιδιά ή να κάψουν το φαγητό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM