«Έμεινα κλειδωμένη σ' ένα μαγαζί για 3 ώρες» - Μία Ελληνίδα περιγράφει όσα έζησε χθες στη Βαρκελώνη

«Έμεινα κλειδωμένη σ' ένα μαγαζί για 3 ώρες» - Μία Ελληνίδα περιγράφει όσα έζησε χθες στη Βαρκελώνη Facebook Twitter
EPA/QUIQUE GARCIA
0

«Ήταν μεγάλη νύχτα η χθεσινή, σήμερα είμαστε ακόμη συγκλονισμένοι. Παραμένουμε μουδιασμένοι από την επίθεση των τρομοκρατών». Με τα λόγια αυτά περιγράφει στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» τις στιγμές που διαδραματίστηκαν στη Βαρκελώνη μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στον κεντρικό πεζόδρομο Λα Ράμπλα, η δικηγόρος Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου που από το 2013 ζει και εργάζεται στην ισπανική πόλη.

«Είχα περάσει από τη Λα Ράμπλα δεκαπέντε λεπτά πριν από την επίθεση. Ήμουν λίγο πιο κάτω σ' ένα μαγαζί, όταν η αστυνομία ενημέρωσε για το περιστατικό και οι σερβιτόροι μας απέκλεισαν εντός του χώρου. Κλειδωθήκαμε εκεί για τρεις ώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαδοπούλου.

«Περιμέναμε ενημέρωση από την αστυνομία. Ήταν αρκετά ψυχοφθόρα η διαδικασία, διότι κοιτούσαμε στον δρόμο, προσπαθούσαμε να μάθουμε τις εξελίξεις, όμως δεν υπήρχε ψυχή. Ήμασταν συνέχεια online, η αστυνομία έκανε συνεχείς ενημερώσεις μέσω twitter, επομένως ξέραμε ότι πρέπει να μείνουμε μέσα στον χώρο και να μην κυκλοφορούμε στους δρόμους», πρόσθεσε η Ελληνίδα δικηγόρος.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, το ξημέρωμα της σημερινής ημέρας βρήκε τόσο τους κατοίκους της Βαρκελώνης όσο και τους επισκέπτες συγκλονισμένους από την επίθεση. Όπως είπε, οι κάτοικοι «αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν» το χτύπημα με το λευκό φορτημάγι σ' έναν από τους κεντρικότερους πεζοδρόμους του κόσμου, που άφησε πίσω του 13 νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες.

«Και σήμερα υπάρχει δύναμη της αστυνομίας στον χώρο όπου έγινε η τρομοκρατική επίθεση. Ο πεζόδρομος Λα Ράμπλα είναι αποκλεισμένος, καθώς οι αρχές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στον εντοπισμό του δράστη, ενώ οι υπόλοιπες υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά όπως και τα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM