«Έμεινα κλειδωμένη σ' ένα μαγαζί για 3 ώρες» - Μία Ελληνίδα περιγράφει όσα έζησε χθες στη Βαρκελώνη

«Έμεινα κλειδωμένη σ' ένα μαγαζί για 3 ώρες» - Μία Ελληνίδα περιγράφει όσα έζησε χθες στη Βαρκελώνη Facebook Twitter
EPA/QUIQUE GARCIA
0

«Ήταν μεγάλη νύχτα η χθεσινή, σήμερα είμαστε ακόμη συγκλονισμένοι. Παραμένουμε μουδιασμένοι από την επίθεση των τρομοκρατών». Με τα λόγια αυτά περιγράφει στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» τις στιγμές που διαδραματίστηκαν στη Βαρκελώνη μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στον κεντρικό πεζόδρομο Λα Ράμπλα, η δικηγόρος Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου που από το 2013 ζει και εργάζεται στην ισπανική πόλη.

«Είχα περάσει από τη Λα Ράμπλα δεκαπέντε λεπτά πριν από την επίθεση. Ήμουν λίγο πιο κάτω σ' ένα μαγαζί, όταν η αστυνομία ενημέρωσε για το περιστατικό και οι σερβιτόροι μας απέκλεισαν εντός του χώρου. Κλειδωθήκαμε εκεί για τρεις ώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαδοπούλου.

«Περιμέναμε ενημέρωση από την αστυνομία. Ήταν αρκετά ψυχοφθόρα η διαδικασία, διότι κοιτούσαμε στον δρόμο, προσπαθούσαμε να μάθουμε τις εξελίξεις, όμως δεν υπήρχε ψυχή. Ήμασταν συνέχεια online, η αστυνομία έκανε συνεχείς ενημερώσεις μέσω twitter, επομένως ξέραμε ότι πρέπει να μείνουμε μέσα στον χώρο και να μην κυκλοφορούμε στους δρόμους», πρόσθεσε η Ελληνίδα δικηγόρος.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, το ξημέρωμα της σημερινής ημέρας βρήκε τόσο τους κατοίκους της Βαρκελώνης όσο και τους επισκέπτες συγκλονισμένους από την επίθεση. Όπως είπε, οι κάτοικοι «αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν» το χτύπημα με το λευκό φορτημάγι σ' έναν από τους κεντρικότερους πεζοδρόμους του κόσμου, που άφησε πίσω του 13 νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες.

«Και σήμερα υπάρχει δύναμη της αστυνομίας στον χώρο όπου έγινε η τρομοκρατική επίθεση. Ο πεζόδρομος Λα Ράμπλα είναι αποκλεισμένος, καθώς οι αρχές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στον εντοπισμό του δράστη, ενώ οι υπόλοιπες υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά όπως και τα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM