«Ελαττωματικός» ο ψηλότερος ουρανοξύστης της Νέας Υόρκης

‘Intolerable’ noise and stuck in the elevator for hours: NYC Billionaire Row condo board sues developers over 1,500 defects Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Διαμάχη εκατομμυρίων έχει ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη για έναν από τους ψηλότερους ουρανοξύστες κατοικιών, που αποτελεί πόλο έλξης για τους δισεκατομμυριούχους όλου του κόσμου.

Οι ένοικοι στο συγκρότημα διαμερισμάτων σε έναν από τους ψηλότερους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης μήνυσαν τους κατασκευαστές του κτιρίου, υποστηρίζοντας ότι τα «ελαττώματα» στον σχεδιασμού ευθύνονται για τις πλημμύρες, τους ανελκυστήρες που δεν δουλεύουν, τον «φρικτό και ενοχλητικό θόρυβο και τους κραδασμούς».

Οι δισεκατομμυριούχοι ένοικοι του πύργου μιλούν για πάνω από 1.500 δομικά και αρχιτεκτονικά λάθη, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις εγείρουν θέματα ασφάλειας.

Ο ουρανοξύστης 432 της Παρκ Αβενιου, ύψους 425 μέτρων, διαθέτει εκπληκτική θέα στο Σέντραλ Παρκ. Το συγκρότημα άνοιξε το 2015. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ραφαέλ Βινιόλι, και χωρίζεται σε τρία τμήματα.

Το συμβούλιο των ενοίκων διεκδικεί το ποσό των 250 εκατ. δολαρίων, μαζί με αποζημιώσεις, στη μήνυση που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Η πλευρά που εκπροσωπεί τους κατασκευαστές του κτιρίου υπερασπίστηκε την κατασκευή με μια δήλωση, χαρακτηρίζοντάς την ως «την κορυφαία κατοικία του Μανχάταν, που έχει εκπληκτικά καλή απόδοση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να τερματίσει τον πόλεμο ακόμη και με κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

Τις τελευταίες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του, φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια στρατιωτική επιχείρηση για το άνοιγμα των Στενών, θα παρατείνει τη σύγκρουση
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM