Εκτόξευση της τιμής του ασημιού, καθώς ο «στρατός» του Reddit στρέφεται στα πολύτιμα μέταλλα

Εκτόξευση της τιμής του ασημιού, καθώς ο «στρατός» του Reddit στρέφεται στα πολύτιμα μέταλλα Facebook Twitter
EPA
0

Η τιμή του ασημιού εκτοξεύθηκε σε υψηλό πέντε μηνών, καθώς οι μικροεπενδυτές του Reddit στράφηκαν τώρα στα πολύτιμα μέταλλα, θέλοντας να επαναλάβουν την «τρέλα» που απογείωσε τις μετοχές της GameStop.

Οι μετοχές μερικών μικρότερων εταιρειών εξόρυξης της Αυστραλίας εκτοξεύθηκαν, καθώς μικροεπενδυτές αγόρασαν μαζικά. Οι Argent Minerals, Boab Metals και Investigator Resources κατέγραψαν άνοδο πάνω από 15%.

Παράλληλα, ιστοσελίδες πώλησης νομισμάτων ανέφεραν άνευ προηγουμένου ζήτηση και προειδοποίησαν για καθυστερήσεις στις παραδόσεις ασημιού. Η τιμή του μετάλλου ανέβηκε έως και 7%, στα 28,99 δολάρια η ουγγιά, η υψηλότερη από τα μέσα Αυγούστου.

Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα μικροεπενδυτών που αγοράζουν μετοχές και άλλα επενδυτικά αγαθά, ενάντια στα οποία ποντάρουν τα funds της Wall Street, με αποτέλεσμα βαριές απώλειες για τους μεγάλους επενδυτές.

Κάποιοι χρήστες στο φόρουμ Wallstreetbets του Reddit υποστήριξαν ότι η αγορά του ασημιού είναι υπερβολικά χειραγωγούμενη και ότι μια εκτόξευση της τιμής θα μπορούσε να πλήξει τους μεγάλους «παίκτες» της Wall Street.

«Σκεφτείτε τα κέρδη. Αν δεν ενδιαφέρεστε για τα κέρδη, σκεφτείτε για τις τράπεζες όπως η JP Morgan που θα καταστρέψετε στην πορεία», έγραψε ο χρήστης RocketBoomGo.

Κάποια μέλη του φόρουμ ήταν ενάντια σε αυτή την κίνηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ωφελούσε τα ίδια funds που ήταν έτοιμα να επωφεληθούν από το ποντάρισμα ενάντια στην GameStop.

Η πρόσφατη εκτόξευση της μετοχής της εταιρείας video game, που επίσης τροφοδοτήθηκε από μικροεπενδυτές, θεωρήθηκε μια «επανάσταση» ενάντια στους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές.

Σε αντίθεση με την GameStop, μια εταιρεία με απώλειες ενάντια στην οποία είχαν ποντάρει πολλά επενδυτικά funds, το ασήμι έχει γνωρίσει ισχυρή ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα

«Σημαντική η στήριξη του βασιλιά Κάρολου για τον ουκρανικό λαό», τόνισε η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας στην βασίλισσα Καμίλα - Με τον Κάρολο ασθενή η Καμίλα παίρνει τα ηνία του βασιλικού οίκου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το παλάτι διαψεύδει τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα αναρρώνει και είναι καλά

Διεθνή / Το παλάτι διαψεύδει τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα αναρρώνει και είναι καλά

Με νέες δηλώσεις το παλάτι του Κένσινγκτον υποστηρίζει πως η πριγκίπισσα είναι καλά και θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα τον προκαθορισμένο χρόνο, δηλαδή μετά το Πάσχα - Πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Ουίλιαμ μετά τα βραβεία BAFTA, στις 18 Φεβρουαρίου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ