Εκτόξευση της τιμής του ασημιού, καθώς ο «στρατός» του Reddit στρέφεται στα πολύτιμα μέταλλα

Εκτόξευση της τιμής του ασημιού, καθώς ο «στρατός» του Reddit στρέφεται στα πολύτιμα μέταλλα Facebook Twitter
EPA
0

Η τιμή του ασημιού εκτοξεύθηκε σε υψηλό πέντε μηνών, καθώς οι μικροεπενδυτές του Reddit στράφηκαν τώρα στα πολύτιμα μέταλλα, θέλοντας να επαναλάβουν την «τρέλα» που απογείωσε τις μετοχές της GameStop.

Οι μετοχές μερικών μικρότερων εταιρειών εξόρυξης της Αυστραλίας εκτοξεύθηκαν, καθώς μικροεπενδυτές αγόρασαν μαζικά. Οι Argent Minerals, Boab Metals και Investigator Resources κατέγραψαν άνοδο πάνω από 15%.

Παράλληλα, ιστοσελίδες πώλησης νομισμάτων ανέφεραν άνευ προηγουμένου ζήτηση και προειδοποίησαν για καθυστερήσεις στις παραδόσεις ασημιού. Η τιμή του μετάλλου ανέβηκε έως και 7%, στα 28,99 δολάρια η ουγγιά, η υψηλότερη από τα μέσα Αυγούστου.

Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα μικροεπενδυτών που αγοράζουν μετοχές και άλλα επενδυτικά αγαθά, ενάντια στα οποία ποντάρουν τα funds της Wall Street, με αποτέλεσμα βαριές απώλειες για τους μεγάλους επενδυτές.

Κάποιοι χρήστες στο φόρουμ Wallstreetbets του Reddit υποστήριξαν ότι η αγορά του ασημιού είναι υπερβολικά χειραγωγούμενη και ότι μια εκτόξευση της τιμής θα μπορούσε να πλήξει τους μεγάλους «παίκτες» της Wall Street.

«Σκεφτείτε τα κέρδη. Αν δεν ενδιαφέρεστε για τα κέρδη, σκεφτείτε για τις τράπεζες όπως η JP Morgan που θα καταστρέψετε στην πορεία», έγραψε ο χρήστης RocketBoomGo.

Κάποια μέλη του φόρουμ ήταν ενάντια σε αυτή την κίνηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ωφελούσε τα ίδια funds που ήταν έτοιμα να επωφεληθούν από το ποντάρισμα ενάντια στην GameStop.

Η πρόσφατη εκτόξευση της μετοχής της εταιρείας video game, που επίσης τροφοδοτήθηκε από μικροεπενδυτές, θεωρήθηκε μια «επανάσταση» ενάντια στους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές.

Σε αντίθεση με την GameStop, μια εταιρεία με απώλειες ενάντια στην οποία είχαν ποντάρει πολλά επενδυτικά funds, το ασήμι έχει γνωρίσει ισχυρή ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM