Έκρηξη στις Βρυξέλλες: Πάνω από 670 άνθρωποι εκκένωσαν περιοχή

Έκρηξη στις Βρυξέλλες: Πάνω από 670 άνθρωποι εκκένωσαν περιοχή – Δύο τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: Πυροσβεστική υπηρεσία Βρυξελλών
0

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί σε σπίτι στο βόρειο τμήμα των Βρυξελλών, με αποτέλεσμα 672 άνθρωποι να αναγκαστούν να εκκενώσουν την περιοχή.

Πιθανόν η έκρηξη να προκλήθηκε από διαρροή σε γραμμή αερίου χαμηλής πίεσης. Όλα έγιναν στις 8:25 σήμερα το πρωί σε σπίτι στο Νέντερ-όβερ-Χέεμπλεκ, σύμφωνα με το δίκτυο rtl. H ένοικος του σπιτιού διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ δύο τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου.

Αμέσως, ξέσπασε φωτιά και στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής. Η διαρροή πιθανόν οφειλόταν σε εργασίες στο πεζοδρόμιο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του δικτύου διανομής Sibelga. Συμπλήρωσε πως φαίνεται οι εργάτες να χτύπησαν σωλήνα χαμηλής πίεσης κατά τη διάρκεια εργασιών. Ωστόσο, επισήμανε πως η αιτία μένει να διερευνηθεί περαιτέρω. 

Έκρηξη στις Βρυξέλλες: Πάνω από 670 άνθρωποι εκκένωσαν περιοχή – Δύο τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: Πυροσβεστική υπηρεσία Βρυξελλών

Αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε πως «η έκρηξη προκάλεσε τουλάχιστον μερική κατάρρευση της πρόσοψης του σπιτιού», δήλωσε. Συνολικά 672 άνθρωποι απομακρύνθηκαν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων δύο γειτονικών σχολείων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM