Έκρηξη κοντά στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αιγύπτου

Έκρηξη κοντά στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αιγύπτου Facebook Twitter
0

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε κοντά στο αιγυπτιακό Ανώτατο Δικαστήριο, στο κέντρο του Καΐρου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίζοντας επτά άλλους, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MENA, επικαλούμενο πηγή από το υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε ότι ο νεκρός ήταν πολίτης. Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές αν στόχος ήταν ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας δίπλα στο δικαστήριο.

Οι επιθέσεις με στόχο αστυνομικούς και στρατιωτικούς έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα στην Αίγυπτο, με δράστες τζιχαντιστικές οργανώσεις που έχουν εντείνει τη δράση τους στη χώρα μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

Η σημερινή επίθεση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την έκρηξη βόμβας σε μικρή απόσταση από την πόλη Ασουάν, στην Άνω Αίγυπτο, το βράδυ της Κυριακής. Δύο άτομα σκοτώθηκαν στη χθεσινή επίθεση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες επισκέπτες στο Στόουνχεντζ για το θερινό ηλιοστάσιο

Διεθνή / Θερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ: Χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν το θέαμα

Το εμβληματικό νεολιθικό μνημείο προσελκύει κάθε χρόνο στο θερινό ηλιοστάσιο πλήθη επισκεπτών που γοητεύονται από τη μοναδική του ατμόσφαιρα και τη συμβολική του αρχιτεκτονική
LIFO NEWSROOM