Εκρήξεις στον Λίβανο: Οι ασύρματοι δεν παράγονται εδώ και δέκα χρόνια, λέει η κατασκευάστρια εταιρεία

Εκρήξεις στον Λίβανο: Οι ασύρματοι δεν παράγονται εδώ και δέκα χρόνια, λέει η κατασκευάστρια εταιρεία Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Η ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία ICOM ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη πως έχει πάψει να παράγει «εδώ και περίπου δέκα χρόνια» τους ασυρμάτους που ανατινάχθηκαν χθες στον Λίβανο σκοτώνοντας είκοσι ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 450.

«Ο IC-V82 ήταν φορητός ασύρματος που παραγόταν και εξαγόταν, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, από το 2004 ως τον Οκτώβριο του 2014. Έπαψε να παράγεται πριν από περίπου 10 χρόνια, και έκτοτε η εταιρεία μας δεν τον διαθέτει στην αγορά», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ICOM, αντιδρώντας σε πληροφορίες της εφημερίδας New York Times και ισραηλινών ΜΜΕ, που αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο μοντέλο.

«Η παραγωγή των μπαταριών που απαιτούνταν για τη λειτουργία της κύριας μονάδες διακόπηκε και η ολογραφική σφραγίδα που επιτρέπει να διαχωρίζονται τα αυθεντικά προϊόντα από τις απομιμήσεις δεν ήταν τοποθετημένη, επομένως δεν είναι δυνατό να επιβεβαιώσουμε αν το προϊόν προμήθευσε η εταιρεία μας», πάντα σύμφωνα με την ιαπωνική κατασκευάστρια.

Πρόσθεσε πως τα προϊόντα της που προορίζονται για τις αγορές του εξωτερικού διατίθενται αποκλειστικά μέσω διανομέων με τους οποίους έχει κλείσει συμφωνίες.

«Όλοι οι ασύρματοί μας παράγονται από τη θυγατρική μας (...) Wakayama ICOM Inc., στον νομό Ουαγιακάμα, με βάση αυστηρό σύστημα διαχείρισης», που έχει διεθνή πιστοποίηση και εγγυάται ότι «δεν χρησιμοποιούνται άλλα μέρη από τα εγκεκριμένα από την εταιρεία μας», συνεχίζει η ανακοίνωση. Εξάλλου, «όλοι οι ασύρματοι κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο», και πουθενά «στο εξωτερικό».

Οι πολύνεκρες εκρήξεις γουόκι-τόκι της Χεζμπολάχ σημειώθηκαν την επομένη αυτών βομβητών που χρησιμοποιούσαν ιδίως μέλη του σιιτικού κινήματος, την ώρα που γίνονταν οι κηδείες τεσσάρων από τα 12 θύματα, σε νότιο προάστιο του Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ απέδωσε τις δυο σειρές εκρήξεων στο Ισραήλ, η κυβέρνηση του οποίου δεν έχει κάνει απολύτως κανένα σχόλιο δημόσια. Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τα δυο μέρη εναντίον «κλιμάκωσης οποιασδήποτε φύσης», καθώς εντείνεται η ανησυχία πως ο πόλεμος θα εξαπλωθεί στον Λίβανο.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκρήξεις βομβητών και ασυρμάτων στον Λίβανο: Το Ισραήλ ανέλαβε εμμέσως την ευθύνη

Διεθνή / Εκρήξεις βομβητών και ασυρμάτων στον Λίβανο: Το Ισραήλ ανέλαβε εμμέσως την ευθύνη

«Το έχω ξαναπεί, θα δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες στο βόρειο Ισραήλ να επιστρέψουν σπίτια τους με ασφάλεια και αυτό ακριβώς θα κάνουμε» είπε ο Νετανιάχου
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Λίβανος: Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε 24 ώρες- Ξεπερνούν τους 3.000 οι τραυματιες

Διεθνή / Λίβανος: Τουλάχιστον 26 νεκροί της Χεζμπολάχ από εκρήξεις σε βομβητές και ασυρμάτους σε 24 ώρες- 3.000 τραυματίες

Σύνθετες, καλά σχεδιασμένες επιθέσεις στο δίκτυο επικοινωνιών της Χεζμπολάχ που αποδίδονται στο Ισραήλ -«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου» λέει το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM
Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM