Εκλογές στη Βρετανία: Κινδυνεύει να χάσει ακόμη και την έδρα του ο Ρίσι Σούνακ

Εκλογές στη Βρετανία: Κινδυνεύει να χάσει ακόμη και την έδρα του ο Ρίσι Σούνακ Facebook Twitter
Ρίσι Σούνακ/ Φωτ.: EPA
0

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της χώρας που θα χάσει την έδρα του σε γενικές εκλογές, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης-σοκ.

Το Εργατικό Κόμμα μπορεί να κερδίσει ακόμη 516 έδρες στις εκλογές της 4ης Ιουλίου, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την εταιρεία ερευνών Savanta, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με την Electoral Calculus και την Telegraph.

Εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, η επερχόμενες κάλπες μπορούν να αποφέρουν στους Εργατικούς μια υπερπλειοψηφία 382 εδρών, πολύ περισσότερες από αυτές κατά την ιστορική νίκη του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ το 1997.

Η πρόβλεψη λέει ότι το κυβερνών κεντροδεξιό Συντηρητικό Κόμμα μπορεί να πάρει 53 έδρες, από 365 στις εκλογές του 2019, με τους κεντρώους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να αναμένεται να διευθύνουν τους Τόρις κοντά στο να γίνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο επόμενο κοινοβούλιο.

Η ανάλυση έδειξε ότι το αριστερό Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας πρόκειται να κερδίσει 8 έδρες, ενώ το υπέρ της ανεξαρτησίας πολιτικό κόμμα της Ουαλίας Plaid Cymru αναμενόταν να κερδίσει 4 έδρες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM