Εκλογές στη Βρετανία: Κινδυνεύει να χάσει ακόμη και την έδρα του ο Ρίσι Σούνακ

Εκλογές στη Βρετανία: Κινδυνεύει να χάσει ακόμη και την έδρα του ο Ρίσι Σούνακ Facebook Twitter
Ρίσι Σούνακ/ Φωτ.: EPA
0

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της χώρας που θα χάσει την έδρα του σε γενικές εκλογές, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης-σοκ.

Το Εργατικό Κόμμα μπορεί να κερδίσει ακόμη 516 έδρες στις εκλογές της 4ης Ιουλίου, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την εταιρεία ερευνών Savanta, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με την Electoral Calculus και την Telegraph.

Εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, η επερχόμενες κάλπες μπορούν να αποφέρουν στους Εργατικούς μια υπερπλειοψηφία 382 εδρών, πολύ περισσότερες από αυτές κατά την ιστορική νίκη του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ το 1997.

Η πρόβλεψη λέει ότι το κυβερνών κεντροδεξιό Συντηρητικό Κόμμα μπορεί να πάρει 53 έδρες, από 365 στις εκλογές του 2019, με τους κεντρώους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να αναμένεται να διευθύνουν τους Τόρις κοντά στο να γίνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο επόμενο κοινοβούλιο.

Η ανάλυση έδειξε ότι το αριστερό Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας πρόκειται να κερδίσει 8 έδρες, ενώ το υπέρ της ανεξαρτησίας πολιτικό κόμμα της Ουαλίας Plaid Cymru αναμενόταν να κερδίσει 4 έδρες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM