Εκλογές ΗΠΑ: Μαύροι καλλιτέχνες δημιουργούν murals για τον Τζο Μπάιντεν [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Εκλογές ΗΠΑ: Μαύροι καλλιτέχνες δημιουργούν murals για τον Τζο Μπάιντεν [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
Jonathan Desrosiers, Μαϊάμι, Φλόριντα
0

Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας Μπάιντεν-Χάρις έδωσαν βήμα σε οκτώ Αφροαμερικανούς καλλιτέχνες να φιλοτεχνήσουν τοιχογραφίες στις γειτονιές τους σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές.

Στόχος η προσέλκυση των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων.

Το πρότζεκτ, ονομάζεται «Murals Across America» και το υλοποίησε η εταιρεία μέσων Truxton Creative, με έδρα της Ουάσιγκτον.

Οι τοιχογραφίες δημιουργήθηκαν σε περιοχές όπου κατοικούν κυρίως Μαύροι, όπως είναι το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, η Φλόριντα, το Τέξας, η Πενσιλβάνια, το Οχάιο, η Τζόρτζια και η Βόρεια Καρολίνα.

Εκλογές ΗΠΑ: Μαύροι καλλιτέχνες δημιουργούν murals για τον Τζο Μπάιντεν [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
Tia Richardson’«Pursuing the Vision», Μιλγουόκι, Ουινσκόνσιν

Η επικεφαλής του πρότζεκτ Ianta Summers εξήγησε στο Hyperallergic ότι τους καλλιτέχνες επέλεξε ομάδα Αφροαμερικανών στην εταιρεία καθώς και το ότι οι καλλιτέχνες όφειλαν να προτείνουν τοιχογραφίες που «μιλούσαν στην Μαύρη κοινότητα» και να συμπεριλαμβάνουν το λογότυπο Biden-Harris.

Στο Μιλγουόκι, στην τοιχογραφία της Tia Chianti Richardson «Κυνηγώντας το Όραμα» απεικονίζονται η Χάρις και ο Μπάιντεν χέρι χέρι με το πνεύμα του προσφάτως θανόντος γερουσιαστή και ακτιβιστή των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων John Lewis.

Εκλογές ΗΠΑ: Μαύροι καλλιτέχνες δημιουργούν murals για τον Τζο Μπάιντεν [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
Ernel Martinez, Φιλαδέλφεια, Πενσιλβάνια

Και οι τρεις κοιτάζουν προς έναν ηλιόλουστο ορίζοντα. «Χρειαζόμαστε ένα όραμα, χρειαζόμαστε ένα πλάνο» είπε, στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε στο Hyperallergic, η Richardson.

«Ο ήλιος είναι σύμβολο ενότητας. Ο Lewis ήξερε πώς να δουλεύει μαζί με τον κόσμο, όχι εναντίον του, και ο Μπάιντεν επίσης το έχει αυτό» πρόσθεσε.

Εκλογές ΗΠΑ: Μαύροι καλλιτέχνες δημιουργούν murals για τον Τζο Μπάιντεν [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
Antoine Williams, Ντάνχαμ, Βόρεια Καρολίνα

Η Summers, της οποίας η ομάδα έκανε επίσης παραγωγή διαφημίσεων στην τηλεόραση και σε πινακίδες για την προεκλογική εκστρατεία των Μπάιντεν και Χάρις σε Μαύρες κοινότητες σε όλες τις ΗΠΑ, τόνισε ότι οι τοιχογραφίες δημιουργήθηκαν για να ενθαρρύνουν συμμετοχή στην πολιτική και πέραν των εκλογών του 2020.

«Ό,τι και αν συμβεί στις 3 Νοεμβρίου, ο κόσμος θα πρέπει να εμπλακεί μακροπρόθεσμα. Όποιος κι αν κερδίσει θα πρέπει να λογοδοτεί» πρόσθεσε.

Εκλογές ΗΠΑ: Μαύροι καλλιτέχνες δημιουργούν murals για τον Τζο Μπάιντεν [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
Isaiah Williams, Κλίβελαντ, Οχάιο
Εκλογές ΗΠΑ: Μαύροι καλλιτέχνες δημιουργούν murals για τον Τζο Μπάιντεν [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
Shawn Perkins, Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM