«Είμαστε τα εγγόνια των μαγισσών που δεν κάψατε»: Μια διαφορετική διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες στην Τουρκία

«Είμαστε τα εγγόνια των μαγισσών που δεν κάψατε»: Μια διαφορετική διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες στην Τουρκία Facebook Twitter
EPA/ERDEM SAHIN
0

Μια ακόμη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν γυναίκες της τουρκικής φεμινιστικής οργάνωσης Kampus Cadilari φορώντας κατακόκκινες στολές, εμπνευσμένες από την τηλεοπτική σειρά «The Handmaid’s Tale».

Περίπου 100 μέλη της Kampus Cadilari συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Καντίκιοϊ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις αυξανόμενες γυναικοκτονίες και τις μισογυνιστικές πολιτικές της κυβέρνησης Ερντογάν, που μεταξύ άλλων απέσυρε την Τουρκία από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. 

Η Τουρκία ήταν το πρώτο κράτος που υπέγραψε τη διεθνή σύμβαση με στόχο την προστασία των γυναικών από τη βία και το πρώτο που αποσύρεται από αυτή.

«Είμαστε τα εγγόνια των μαγισσών που δεν κάψατε»: Μια διαφορετική διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες στην Τουρκία Facebook Twitter
«Είμαστε τα εγγόνια των μαγισσών που δεν κάψατε»: Μια διαφορετική διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες στην Τουρκία Facebook Twitter

«Θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε για όλες τις γυναίκες που καταπιέζονται και μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα», ανέφερε η Gizem Alica, μέλος της οργάνωσης.

«Η αυξανόμενη βία των αντρών και ο μισογυνισμός έχουν γίνει εφιάλτης. Δεκάδες γυναίκες κακοποιούνται και παρενοχλούνται καθημερινά. Η βία και οι δολοφονίες δεν γίνονται κατά λάθος», πρόσθεσε. 

«Είμαστε τα εγγόνια των μαγισσών που δεν κάψατε»: Μια διαφορετική διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες στην Τουρκία Facebook Twitter

Επιπλέον αναφέρθηκε στην αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας λόγω πανδημίας. «Η έκκληση του "Μείνετε σπίτι" έφερε μόνο βία και εκμετάλλευση. Πολλές κοπέλες αναγκάστηκαν να διακόψουν το σχολείο ή να παντρευτούν και η κυβέρνηση δεν πρόσφερε καμία λύση», τόνισε η ίδια. 

«Η κυβέρνηση, με μισογυνιστικές ρητορικές και πολιτικές, επιτίθεται ένα προς ένα στα δικαιώματά μας, που κερδίσαμε με αγώνα. Αλλά δεν θα καταφέρετε να συγκαλύψετε τις δολοφονίες τόσων γυναικών», κατέληξε.

Λίγο πριν το τέλος της διαμαρτυρίας, οι συγκεντρωμένες γυναίκες έβγαλαν τα ρούχα τους και φόρεσαν καπέλα μάγισσας, φωνάζοντας, «Είμαστε τα εγγόνια των μαγισσών που δεν μπορέσατε να κάψετε».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM