Εικόνες ντροπής από το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Λαμπεντούζα

Εικόνες ντροπής από το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Λαμπεντούζα Facebook Twitter
0

Μετανάστες γυμνοί στο κρύο, στοιβαγμένοι σε λίγα τετραγωνικά. Οι φύλακες τους ψεκάζουν με μάνικες για να τους απολυμάνουν. Οι εικόνες ντροπής εκτυλίσσονται σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Λαμπεντούζα. Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Η προβολή του βίντεο από την ιταλική τηλεόραση έρχεται μόλις 2 μήνες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο, που στοίχισε στη ζωή σε τουλάχιστον 500 μετανάστες, που προσπαθούσαν να φτάσουν στις ιταλικές ακτές αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

 

«Σε ότι αφορά στη Λαμπεντούζα οι εικόνες είναι φρικιαστικές, προκάλεσαν σοκ σε όλους και πρώτα από όλους σε εμένα. Η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα για να εντοπίσει και αν χρειαστεί να τιμωρήσεις τους υπεύθυνους» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα. Στο κέντρο φιλοξενίας βρίσκονται 391 μετανάστες εκ των οποίων 36 παιδιά. Το κτίριο όμως έχει σχεδιαστεί για 250 άτομα. Σε έκθεσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ζητά από την Ιταλία να βελτιώσει τις συνθήκες για τους ανθρώπους που φτάνουν εκεί ζητώντας προστασία. Ο Οργανισμός καταγγέλλει ότι η Ιταλία εξακολουθεί να κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες. Οι εκκλήσεις που έχουν γίνει για μεταφορά των μεταναστών από το υπερπλήρες κέντρο κράτησης της Λαμπεντούζα, έχουν πέσει στο κενό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM