ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Είχε διατροφική διαταραχή, δικαστήριο επέτρεψε να διακόψει την θεραπεία και πέθανε 2 μήνες μετά

Είχε διατροφική διαταραχή, δικαστήριο επέτρεψε να διακόψει την θεραπεία και πέθανε 2 μήνες μετά Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Μια 19χρονη με σοβαρή διατροφική διαταραχή πέθανε δύο μήνες αφότου δικαστής διέταξε τη διακοπή μιας σωτήριας θεραπείας.

Ο Σερ Τζόναθαν Κοέν, δικαστής του βρετανικού Court of Protection, ανακοίνωσε τον «τραγικό και βαθύτατα οδυνηρό» θάνατο την Παρασκευή, αφού η 19χρονη, που ταυτοποιήθηκε μόνο ως BG, αγωνίστηκε για την αυτονομία του σώματός της και το δικαίωμα να λαμβάνει η ίδια αποφάσεις για την υγεία της, σύμφωνα με το Sky News.

Δικηγόροι ενός ιδρύματος ψυχικής υγείας που εκπροσωπεί την 19χρονη ζήτησαν προηγουμένως εντολές που «επιτρέπουν την παύση της τεχνητής σίτισης και ενυδάτωσης» στο Court of Protection, το οποίο εξετάζει θέματα σχετικά με άτομα που ενδέχεται να μην έχουν τη νοητική ικανότητα να λαμβάνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους.

Η 19χρονη, οι γονείς της και ένας ψυχίατρος υποστήριξαν όλοι την αίτηση, καθώς έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας για περισσότερο από μια δεκαετία και βρισκόταν «σχεδόν συνεχόμενα» σε νοσοκομείο για τρία χρόνια, ανέφερε το Sky News.

Ο δικαστής σημείωσε ότι οι ειδικοί συμφώνησαν ότι «δεν μπορούσε να γίνει τίποτα περισσότερο» για να βοηθηθεί η νεαρή γυναίκα πριν διακόψει τη θεραπεία τον Μάιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Αυτή η υπόθεση δεν μοιάζει με καμία άλλη που έχω συναντήσει», ανέφερε στην απόφαση. «Η διαφορά έγκειται κυρίως στο γεγονός της συμφωνίας μεταξύ των εμπειρογνωμόνων ότι δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που μπορεί να γίνει για να βοηθηθεί η BG. Ο νόμος περιέχει το ισχυρό τεκμήριο ότι θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για τη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής, εκτός εάν οι περιστάσεις είναι εξαιρετικές. Ωστόσο, η αρχή αυτή δεν είναι απόλυτη», πρόσθεσε.

Η απόφαση αποδείχθηκε σημαντική στη συζήτηση σχετικά με το δικαίωμα του ατόμου να λαμβάνει αποφάσεις για τη ζωή και τον θάνατό του.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM