Ειδικός εξηγεί γιατί έγινε θρύψαλα το σούπερ-ενυδρείο στο ξενοδοχείο Radisson Blu στο Βερολίνο

Ενυδρείο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ένας Γερμανός εμπειρογνώμονας εξήγησε ότι το ενυδρείο που εξερράγη στο ξενοδοχείο Radisson Blu του Βερολίνου ήταν μια «ωρολογιακή βόμβα» και ότι το ατύχημα θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί.

Ο Hermann Schuranm, πρώην ιδιοκτήτης της Schuran Seawater Equipment, ανέφερε ότι δεν τον εκπλήσσει το γεγονός ότι το ενυδρείο έσπασε στις 16 Δεκεμβρίου. Η θραύση δημιούργησε τεράστια πλημμύρα στο λόμπι του ξενοδοχείου στις 5.50 π.μ. και σκότωσε 1.500 ψάρια, αλλά δεν τραυμάτισε σοβαρά κανέναν επισκέπτη.

Ο ειδικός στην κατασκευή παρόμοιων εγκαταστάσεων δήλωσε, σύμφωνα με την Daily Mail, ότι θα έπρεπε να είχε δηλωθεί σαφώς ότι το ενυδρείο θα μπορούσε να «έχει διάρκεια ζωής» μόνο μέχρι ένα ορισμένο χρονικό σημείο. Ορισμένα διατηρούνται 25 χρόνια. Η κατασκευή έσπασε μετά από μόλις 19 χρόνια.

Ειδικός εξηγεί γιατί έγινε θρύψαλα το σούπερ-ενυδρείο στο ξενοδοχείο στο Βερολίνο Facebook Twitter

Ο κ. Schuranm ισχυρίζεται ότι του ζητήθηκε προσφορά για την κατασκευή του ενυδρείου, αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει, σημειώνοντας ότι ήταν πολύ μεγάλο και δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα πόσο καιρό θα διατηρούνταν. Υποστήριξε ότι η ευθύνη πέφτει σε αυτούς το κατασκεύασαν, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να επιθεωρείται κάθε δύο χρόνια.  «Διαφορετικά, υπάρχει αμέλεια», είπε.

Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τη διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε για την ενίσχυση της κατασκευής, αλλά σημείωσε ότι αν δεν είχε προετοιμαστεί με τον σωστό τρόπο, τότε θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί ρωγμές στο γυαλί. Η σύμβαση αναφέρει ότι απαιτούνται τακτικές επιθεωρήσεις, αλλά δεν αναφέρει πόσο συχνές θα πρέπει να είναι αυτές.

Ο κ. Schuranm δήλωσε στο EuroWeekly: «Αυτό το AquaDom θα έπρεπε να είχε θερμανθεί στους 80 βαθμούς με ειδικό φούρνο μετά την κατασκευή και στη συνέχεια ξανά μετά την ανακαίνιση. Αυτό είναι πολύ δαπανηρό, αλλά είναι δυνατό».

Είπε ότι εάν δεν χρησιμοποιηθεί αυτή η διαδικασία, μπορεί να δημιουργηθούν ρωγμές στο γυαλί.

Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου 400 με 500 κυρίως μικρά ψάρια από ένα ξεχωριστό σύνολο ενυδρείων που στεγάζονταν κάτω από το λόμπι του ξενοδοχείου απομακρύνθηκαν σε ένα γειτονικό ενυδρείο που δεν επηρεάστηκε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM