Έφηβος μουσουλμάνος στην Αγγλία ξόδεψε το φοιτητικό του δάνειο για να προσχωρήσει στις τάξεις του ISIS

Έφηβος μουσουλμάνος στην Αγγλία ξόδεψε το φοιτητικό του δάνειο για να προσχωρήσει στις τάξεις του ISIS Facebook Twitter
0

Ένας νεαρός μουσουλμάνος στην Αγγλία ξόδεψε το φοιτητικό του δάνειο για να ταξιδέψει στα σύνορα Ιράκ – Συρίας προκειμένου να προσχωρήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο 19χρονος Yahya Rashid, κατάφερε να πλαστογραφήσει την εγγραφή του στο Middlesex University του Λονδίνου χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο απολυτήριο και παρά το γεγονός ότι το IQ του είναι μεταξύ 65 και 70.

Όταν έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο και πήρε τα χρήματα του φοιτητικού δανείου, χρησιμοποίησε τα λεφτά για να ταξιδέψει μαζί με τέσσερις φίλους από το τζαμί, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας μέσω Mαρόκου, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η αστυνομία σταμάτησε και ανέκρινε την παρέα των μουσουλμάνων στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ, ωστόσο τους επέτρεψε τελικά να ταξιδέψουν μέχρι την Καζαμπλάνκα, απ’ όπου έφτασαν οδικώς στην πόλη Γκαζιάντεπ, στη συνοριακή γραμμή της Τουρκίας.

Στο δικαστήριο ο Ρασίντ υποστήριξε ότι, σε αντίθεση με τους φίλους του που πέρασαν τα σύνορα με τη Συρία, και πιθανότατα βρίσκονται ακόμη εκεί, αυτός άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή και επέστρεψε στην Κωνσταντινούπουλη. Από εκεί πήρε το αεροπλάνο για τη Βρετανία όπου και τελικώς συνελήφθη.

Πριν από μια εβδομάδα, ο Rashid κρίθηκε ένοχος στο πλαίσιο του νόμου περί προετοιμασίας για τη διάπραξη τρομοκρατικού αδικήματος και την διάπραξη ενεργειών με σκοπό την παροχή βοήθειας σε άλλους για τη διάπραξη τρομοκρατικών αδικημάτων.

Ανακοινώνοντάς του την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο δικαστής Philip Katz QC του είπε: «Ψευδομαρτύρησες ενώπιον των ενόρκων και αυτοί είδαν μέσα από τα ψέματα και τις υπεκφυγές σου. Χρησιμοποίησες πλαστά έγγραφα για να μπεις στο πανεπιστήμιο. Είπες στο δικαστήριο, δίχως ίχνος ντροπής, ότι το έκανες για να μπορέσεις να πάρεις πιο γρήγορα πτυχίο».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δέχομαι το γεγονός πως είσαι άνθρωπος με χαμηλό δείκτη ευφυίας και πως στη ζωή σου είσαι προορισμένος να εξαρτάσαι από τους άλλους, όχι να ηγείσαι. Είπες στο δικαστήριο ότι δεν έχεις κρατήσει όπλο στα χέρια σου και δεν έχω λόγο να πιστέψω πως λες ψέματα. Όμως ένας θεός ξέρει τι θα είχες κάνει αν σε στρατολογούσε το ISIS. Το status update στο λογαριασμό σου στο facebook που έδειξε η μητέρα σου στους αστυνομικούς, δείχνει πως ίσως είχες στο μυαλό σου να γίνεις μάρτυρας. Δεν είμαι σίγουρος για τους λόγους που σε έκαναν να γυρίσεις πίσω. Είμαι υποχρεωμένος να πιστεύω πως το έκανες για να σώσεις το τομάρι σου, αλλά είναι πιθανό να ένιωσες ότι αυτό που κάνεις θα βλάψει την οικογένεια σου».

Πριν φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο λογαριασμός του Rashid στο youtube είχε κάνει like σε περισσότερα από 300 video, όλα με θέματα που αφορούσαν το Ισλάμ, χωρίς ωστόσο να μπορεί ν’ αποδειχθεί αν το έκανε ο ίδιος. Μέσω του λογαριασμού είχαν γίνει σχόλια κάτω από διάφορα video, συμπεριλαμβανομένου ενός από τη σφαγή στο περιοδικό «Charlie Hebdo» που έγραφε: «Αλλάχ, ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος). Αυτό με κάνει χαρούμενο».

Ο Rashid καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων για τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας και επιπλέον σε τέσσερις μήνες για απάτη με δόλο, για την οποία είχε ομολογήσει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταϊλάνδη: Γυναίκα εκβίαζε βουδιστές μοναχούς με ερωτικά βίντεο - Είχε αποκομίσει 12 εκατ. δολάρια

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Γυναίκα εκβίαζε βουδιστές μοναχούς με ερωτικά βίντεο - Είχε αποκομίσει 12 εκατ. δολάρια

Η «κυρία Γκολφ» κατέγραφε σε φωτογραφίες και βίντεο τις σεξουαλικές της συνευρέσεις με τους μοναχούς και κατόπιν τους εκβίαζε, αποσπώντας τους τεράστια χρηματικά ποσά
LIFO NEWSROOM
Μπουρλά κατά Μαμντάνι για την «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»: Ζήτησε εξηγήσεις, ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Μπουρλά κατά Μαμντάνι για την «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»: Ζήτησε εξηγήσεις, ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος

Ο επικεφαλής της Pfizer ρώτησε προσωπικά τον υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Υόρκης για το σύνθημα που χρησιμοποίησε και το οποίο εκλαμβάνεται ως πρόκληση άσκησης βίας κατά Εβραίων
LIFO NEWSROOM
To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM