ΕΕ: 42 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον έχουν επιβεβαιωθεί σε 10 χώρες

ΕΕ: 42 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον έχουν επιβεβαιωθεί σε 10 χώρες Facebook Twitter
Pixabay
0

Η επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε σήμερα ότι έχουν επιβεβαιωθεί 42 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον σε δέκα χώρες της ΕΕ.

Η Andrea Ammon, η οποία προεδρεύει του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), είπε σε διαδικτυακή διάσκεψη ότι οι αρχές στην ΕΕ αναλύουν άλλες έξι «πιθανές» περιπτώσεις, σημειώνοντας ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν ήπια ή χωρίς συμπτώματα.

Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα οι ολλανδικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι είχαν εντοπιστεί στη χώρα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, πριν την άφιξη των δύο πτήσεων από την Νότια Αφρική.

«Βρήκαμε την μετάλλαξη του κορωνοϊού Όμικρον σε δύο δείγματα, που ελήφθησαν στις 19 και 23 Νοεμβρίου», ανέφερε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM). «Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτοί οι άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τη Νότια Αφρική».

Η ανακάλυψη της Όμικρον έχει πυροδοτήσει ανησυχία σε όλο τον κόσμο ότι θα μπορούσε να αντισταθεί στους εμβολιασμούς και να παρατείνει την σχεδόν δύο ετών πανδημία του κορωνοϊού.

Περίπου 61 από τους περισσότερους από 600 επιβάτες των πτήσεων από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 και μπήκαν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους την περασμένη Παρασκευή.

Οι ολλανδικές αρχές επιδιώκουν επίσης να έρθουν σε επαφή και να κάνουν τεστ σε περίπου 5.000 άλλους επιβάτες που έχουν ταξιδέψει από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια ή τη Ζιμπάμπουε.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Τουρκία: «Οι πόλεις μας θα γίνουν νεκροταφεία» προειδοποιούσαν οι πολιτικοί μηχανικοί

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: «Οι πόλεις μας θα γίνουν νεκροταφεία» προειδοποιούσαν οι πολιτικοί μηχανικοί

Λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό αρθρώνονται οι πρώτες απορίες για κάτι που όλοι σκέφτονται, αλλά κανείς δεν τολμά να πει ανοιχτά στην ερντογανική επικράτεια: ποιοι έχτισαν αυτά τα τραπουλόχαρτα και γιατί η Μεσόγειος είναι η χαρά της μαφίας των εργολάβων.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ