Η μετάλλαξη Όμικρον είχε εντοπιστεί στην Ολλανδία πριν τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική

Η μετάλλαξη Όμικρον είχε εντοπιστεί στην Ολλανδία πριν από τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική Facebook Twitter
Getty Image
0

Η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε στην Ολλανδία πριν φτάσουν οι δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Στις 26 Νοεμβρίου, τουλάχιστον 14 άτομα σε πτήσεις από το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπταουν έφτασαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ μεταφέροντας τη νέα μετάλλαξη, όπως δήλωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM).

«Βρήκαμε την μετάλλαξη του κορωνοϊού Όμικρον σε δύο δείγματα, που ελήφθησαν στις 19 και 23 Νοεμβρίου», ανέφερε σήμερα όμως, το RIVM. «Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτοί οι άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τη Νότια Αφρική».

Η ανακάλυψη της Όμικρον έχει πυροδοτήσει ανησυχία σε όλο τον κόσμο ότι θα μπορούσε να αντισταθεί στους εμβολιασμούς και να παρατείνει την σχεδόν δύο ετών πανδημία του κορωνοϊού.

Περίπου 61 από τους περισσότερους από 600 επιβάτες των πτήσεων από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 και μπήκαν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους την περασμένη Παρασκευή.

Οι ολλανδικές αρχές επιδιώκουν επίσης να έρθουν σε επαφή και να κάνουν τεστ σε περίπου 5.000 άλλους επιβάτες που έχουν ταξιδέψει από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια ή τη Ζιμπάμπουε.

Στην Ολλανδία, την Κυριακή τέθηκαν σε ισχύ σκληρότερα μέτρα για τον COVID-19, προκειμένου να περιοριστούν τα ρεκόρ των ημερησίων μολύνσεων που ξεπερνούν τις 20.000 και να μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υιοθέτησαν εξάχρονη με νανισμό και διαπίστωσαν ότι είναι ενήλικη- Η πρωτοφανής ιστορία που έγινε ντοκιμαντέρ

Διεθνή / Natalia Grace: Η γυναίκα με νανισμό που κατηγορήθηκε ότι παρίστανε το παιδί απαντά για πρώτη φορά

Η πρωτοφανής ιστορία της έγινε ντοκιμαντέρ - Η δικαστική διαμάχη με την "οικογένειά" της, η αλήθεια περί ψυχοπάθειας και η απόφαση να δώσει στη δημοσιότητα τη δική της εκδοχή
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ