Δύο νεκροί από την έκρηξη στην Αμβέρσα - Σοβαρές ζημιές σε τρία κτίρια

Δύο νεκροί από την έκρηξη στην Αμβέρσα - Σοβαρές ζημιές σε τρία κτίρια Facebook Twitter
0

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο της Αμβέρσας, στο βόρειο τμήμα του Βελγίου, από την οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε τρία κτίρια, σύμφωνα με νέο απολογισμό που μεταδίδουν σήμερα το πρωί τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο νεκροί εντοπίστηκαν το πρωί στα ερείπια από τις ομάδες διάσωσης, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, την οποία επικαλούνται τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά και άλλος ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την έκρηξη αυτή που σημειώθηκε σε μια περιοχή της Αμβέρσας στην οποία διαμένουν πολλοί φοιτητές.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί έρευνα για τα αίτια της έκρηξης, αλλά σημείωσε ότι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια τρομοκρατική επίθεση. Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι είναι πιθανό να προκλήθηκε από τη διαρροή φυσικού αερίου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα και τηλεοπτικά πλάνα από το σημείο της έκρηξης εικονίζουν ένα κτίριο που έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς και άλλα δύο που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Το Βέλγιο βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας του 2016 και ένα κύμα επιθέσεων ισλαμιστών στην Ευρώπη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM