Δίωξη σε βάρος Ισπανού ταχυδρόμου - Βρέθηκαν πάνω από 20.000 ανεπίδοτα γράμματα στο σπίτι του

Δίωξη σε Ισπανό ταχυδρόμο - Βρέθηκαν πάνω από 20.000 ανεπίδοτα γράμματα στο σπίτι του Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Από πρωί Δευτέρας έως μεσημέρι Παρασκευής περιδιάβαινε δρόμους και σοκάκια της ισπανικής πόλης Αλικάντε για να παραδώσει σάκους αλληλογραφίας στους παραλήπτες. 

Όμως, τι ακριβώς συνέβη και βρέθηκαν πάνω από 20.000 γράμματα της περιόδου 2012-13 στριμωγμένα σε σάκους απορριμμάτων σπίτι του, παραμένει μυστήριο. 

Η αλλόκοτη αυτή ανακάλυψη προέκυψε όταν ο 62χρονος ιδιοκτήτης του πούλησε το σπίτι στη Μπιάρ, μια πόλη 3,600 κατοίκων κοντά στο Αλικάντε. Το συνεργείο που κλήθηκε για την ανακαίνιση του σπιτιού, βρήκε μπροστά του ένα αναπάντεχο εμπόδιο: Πλήθος από σακούλες σκουπιδιών διάσπαρτες στο σπίτι.  

Αφού ο άνδρας αγνόησε τις επανειλημμένες εκκλήσεις των εργατών να αδειάσει το σπίτι, εκείνοι αναγκάστηκαν να ανοίξουν τις σακούλες. Μέσα τους ανακάλυψαν σφραγισμένα γράμματα, λογαριασμούς, πολυκαιρισμένη επίσημη αλληλογραφία με παραλήπτες τους κατοίκους μιας και μόνο περιοχής του Αλικάντε

Οι υποψίες της αστυνομίας στράφηκαν αμέσως στον πρώην ιδιοκτήτη του σπιτιού, συνδέοντάς το με το παρελθόν του ως ταχυδρόμου. Το 2013 το ταχυδρομείο αποφάσισε να μην ανανεώσει τη σύμβασή του, επικαλούμενο «παρατυπίες» στις διαδρομές παράδοσης αλληλογραφίας. 

Ο άνδρας συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα και κατηγορείται για «απιστία στη φύλαξη εγγράφων». 

Η πληθώρα των κλεμμένων και ανεπίδοτων επιστολών παραδόθηκε στο ισπανικό ταχυδρομείο. Η αλληλογραφία θα παραμείνει στη διάθεση των δικαστικών αρχών για όσο διαρκέσει η έρευνα έως ότου ο δικαστής αποφασίσει πως μπορούν, έστω και μία δεκαετία και πλέον μετά, να παραδοθούν στους παραλήπτες τους. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ