Δήμαρχος παρέδωσε τον γιο του στην αστυνομία επειδή παραβίασε την καραντίνα

Δήμαρχος παρέδωσε τον γιο του στην αστυνομία επειδή παραβίασε την καραντίνα Facebook Twitter
0

Ο δήμαρχος μια πόλης στην Κολομβία παρέδωσε τον γιο του στην αστυνομία επειδή παραβίασε την καραντίνα, που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Ο Carlos Higgins Villanueva είπε πως το έκανε για να δώσει το καλό παράδειγμα. «Η οικογένειά μου είναι η πρώτη που πρέπει να σέβεται τους κανόνες», έγραψε στο Twitter.

Στην Κολομβία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 95.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ενώ πάνω από 3.300 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Η Atlántico, η βόρεια πολιτεία όπου ο Higgins είναι δήμαρχος της μικρής πόλης Juan de Acosta,έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων. 

Ο Higgins δημοσίευσε φωτογραφίες να παραδίδει τον γιο του, τον ανιψιό του και έναν άντρα που περιέγραψε ως «πολύ καλό φίλο» στο αστυνομικό τμήμα, όπου ζήτησε στους αστυνομικούς να «διαχειριστούν τους παραβάτες όπως θεωρούν πιο κατάλληλα». 


Βίντεο είχε καταγράψει τους τρεις τους να γιορτάζουν την Ημέρα του Πατέρα. Το πάρτι, που συμμετείχαν, όχι μόνο διοργανώθηκε στις ώρες της αυστηρής καραντίνας αλλά υπήρχε επίσης αλκοόλ προς πώληση, παρά την προσωρινή απαγόρευση εκείνο το σαββατοκύριακο.

«Οι συγγενείς μου είναι πρώτοι που πρέπει να σέβονται τέτοια μέτρα. Δεν θα τους επιτρέψω να βάζουν την ζωή των συμπολιτών μας σε κίνδυνο απλώς επειδή ήθελαν να πιουν μερικά ποτά», σχολίασε στο Twitter. 

«Έχω κι άλλα μικρότερα παιδιά και [ο γιος μου] θα μπορούσε να φέρει τον ιό σπίτι αν κολλούσε», απάντησε σχετικά με το γιατί ένιωσε πως πρέπει να του δώσει ένα μάθημα. «Ήθελα να δώσω το καλό παράδειγμα ώστε η υπόλοιπη κοινότητα να σέβεται τους κανόνες», πρόσθεσε. 

Οι τρεις παραβάτες κλήθηκαν να κάνουν κοινωνική εργασία. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ