Δικαστήριο «δικαίωσε» καθολικό σχολείο που απέλυσε μία σύμβουλο επειδή είχε σχέση με γυναίκα

Καθολικό σχολείο απέλυσε μία σύμβουλο επειδή είχε σχέση με γυναίκα Facebook Twitter
Φωτ.YouTube/ FOX59 News
0

Ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ ενός καθολικού σχολείου που απέλυσε μια σύμβουλο, όταν ανακάλυψε ότι είχε σχέση με γυναίκα.

Η Lynn Starkey ήταν σύμβουλος καθοδήγησης στο γυμνάσιο Roncalli και στην Αρχιεπισκοπή της Ινδιανάπολης με καθήκοντα για περισσότερα από 40 χρόνια. Τον Αύγουστο του 2018 η Starkey ενημέρωσε το σχολείο ότι είχε σχέση με γυναίκα.

Αυτό όχι μόνο παραβίαζε τις εκκλησιαστικές διδασκαλίες αλλά και τη σύμβασή της καθώς οι υπάλληλοι του γυμνασίου Roncalli υποχρεούνται να υπογράψουν συμβόλαιο όπου αναφέρεται ότι υποστηρίζουν το εκκλησιαστικό δόγμα, τόσο στην δουλειά όσο και στην προσωπική τους ζωή. Το σχολείο επέτρεψε στη Starkey να ολοκληρώσει το συμβόλαιό της, αλλά δεν το ανανέωσε.

Σύμφωνα με το IndyStar, το 2019 η Lynn Starkey υπέβαλε μήνυση ισχυριζόμενη ότι η αρχιεπισκοπή και το γυμνάσιο Roncalli την είχαν υποβάλει σε ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας και είχαν κάνει διακρίσεις εναντίον της με βάση τον σεξουαλικό της προσανατολισμό.

Αυτή η μεταχείριση είναι αντίθετη με το σχολικό εγχειρίδιο που δηλώνει ότι είναι μια «φιλόξενη, χριστιανική κοινότητα» και ότι για τους μαθητές «γλώσσα και/ή συμπεριφορά που είναι ρατσιστική, σεξιστική, ομοφοβική ή εθνοτικά εξευτελιστική δεν είναι αποδεκτή και θα αποτελούσε λόγο για πειθαρχική δράση».

Την Πέμπτη το 7ο Περιφερειακό Εφετείο έκρινε για την υπόθεση Starkey v Roncalli και την Αρχιεπισκοπή της Ινδιανάπολης ότι το σχολείο είχε το δικαίωμα να απολύσει τη σύμβουλο καθώς η σχέση της παραβιάζει τις διδασκαλίες της εκκλησίας.

«Οι θρησκευτικές ομάδες έχουν συνταγματικό δικαίωμα να προσλαμβάνουν άτομα που πιστεύουν στα ιδανικά της πίστης τους και είναι αφοσιωμένα στη θρησκευτική τους αποστολή», δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος υπεράσπισης του σχολείου, Luke Goodrich.

«Το δικαστικό μας σύστημα έχει αποφανθεί με συνέπεια ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεισφρήσει στην επιλογή μιας θρησκευτικής οργάνωσης για το ποιος θα μεταδώσει την πίστη στην επόμενη γενιά».

Η πολιτεία της Ινδιανάπολις έχει ένα διάταγμα που απαγορεύει τις διακρίσεις στην εργασία με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, αλλά το Καθολικό σχολείο υποστήριξε ότι μπορεί να κάνει διακρίσεις βάσει μιας «υπουργικής εξαίρεσης» που ορίζεται από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του 2020.

Αυτό δεν είναι το πρώτο queer άτομο που αναγκάζεται να αποχωρήσει από το σχολείο. Το 2018, η Shelly Fitzgerald, μια άλλη σύμβουλος προσανατολισμού στο γυμνάσιο Roncalli, τέθηκε σε διοικητική άδεια όταν ένα ανώνυμο άτομο εντόπισε το πιστοποιητικό γάμου της με άτομο του ιδίου φύλου και το έστειλε στις σχολικές αρχές.

Το σχολείο υπερασπίστηκε την απόφασή του, λέγοντας ότι δεν είναι καλό «πρότυπο» για τους μαθητές.

Με πληροφορίες του PinkNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM
Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM