Απεργία της ΓΣΕΕ

Δικαστήριο «δικαίωσε» καθολικό σχολείο που απέλυσε μία σύμβουλο επειδή είχε σχέση με γυναίκα

Καθολικό σχολείο απέλυσε μία σύμβουλο επειδή είχε σχέση με γυναίκα Facebook Twitter
Φωτ.YouTube/ FOX59 News
0

Ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ ενός καθολικού σχολείου που απέλυσε μια σύμβουλο, όταν ανακάλυψε ότι είχε σχέση με γυναίκα.

Η Lynn Starkey ήταν σύμβουλος καθοδήγησης στο γυμνάσιο Roncalli και στην Αρχιεπισκοπή της Ινδιανάπολης με καθήκοντα για περισσότερα από 40 χρόνια. Τον Αύγουστο του 2018 η Starkey ενημέρωσε το σχολείο ότι είχε σχέση με γυναίκα.

Αυτό όχι μόνο παραβίαζε τις εκκλησιαστικές διδασκαλίες αλλά και τη σύμβασή της καθώς οι υπάλληλοι του γυμνασίου Roncalli υποχρεούνται να υπογράψουν συμβόλαιο όπου αναφέρεται ότι υποστηρίζουν το εκκλησιαστικό δόγμα, τόσο στην δουλειά όσο και στην προσωπική τους ζωή. Το σχολείο επέτρεψε στη Starkey να ολοκληρώσει το συμβόλαιό της, αλλά δεν το ανανέωσε.

Σύμφωνα με το IndyStar, το 2019 η Lynn Starkey υπέβαλε μήνυση ισχυριζόμενη ότι η αρχιεπισκοπή και το γυμνάσιο Roncalli την είχαν υποβάλει σε ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας και είχαν κάνει διακρίσεις εναντίον της με βάση τον σεξουαλικό της προσανατολισμό.

Αυτή η μεταχείριση είναι αντίθετη με το σχολικό εγχειρίδιο που δηλώνει ότι είναι μια «φιλόξενη, χριστιανική κοινότητα» και ότι για τους μαθητές «γλώσσα και/ή συμπεριφορά που είναι ρατσιστική, σεξιστική, ομοφοβική ή εθνοτικά εξευτελιστική δεν είναι αποδεκτή και θα αποτελούσε λόγο για πειθαρχική δράση».

Την Πέμπτη το 7ο Περιφερειακό Εφετείο έκρινε για την υπόθεση Starkey v Roncalli και την Αρχιεπισκοπή της Ινδιανάπολης ότι το σχολείο είχε το δικαίωμα να απολύσει τη σύμβουλο καθώς η σχέση της παραβιάζει τις διδασκαλίες της εκκλησίας.

«Οι θρησκευτικές ομάδες έχουν συνταγματικό δικαίωμα να προσλαμβάνουν άτομα που πιστεύουν στα ιδανικά της πίστης τους και είναι αφοσιωμένα στη θρησκευτική τους αποστολή», δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος υπεράσπισης του σχολείου, Luke Goodrich.

«Το δικαστικό μας σύστημα έχει αποφανθεί με συνέπεια ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεισφρήσει στην επιλογή μιας θρησκευτικής οργάνωσης για το ποιος θα μεταδώσει την πίστη στην επόμενη γενιά».

Η πολιτεία της Ινδιανάπολις έχει ένα διάταγμα που απαγορεύει τις διακρίσεις στην εργασία με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, αλλά το Καθολικό σχολείο υποστήριξε ότι μπορεί να κάνει διακρίσεις βάσει μιας «υπουργικής εξαίρεσης» που ορίζεται από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του 2020.

Αυτό δεν είναι το πρώτο queer άτομο που αναγκάζεται να αποχωρήσει από το σχολείο. Το 2018, η Shelly Fitzgerald, μια άλλη σύμβουλος προσανατολισμού στο γυμνάσιο Roncalli, τέθηκε σε διοικητική άδεια όταν ένα ανώνυμο άτομο εντόπισε το πιστοποιητικό γάμου της με άτομο του ιδίου φύλου και το έστειλε στις σχολικές αρχές.

Το σχολείο υπερασπίστηκε την απόφασή του, λέγοντας ότι δεν είναι καλό «πρότυπο» για τους μαθητές.

Με πληροφορίες του PinkNews

Διεθνή
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσε πως ανυπομονεί να πάει «σπίτι»

Διεθνή / Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσε πως ανυπομονεί να πάει «σπίτι»

Η 85χρονη μητέρα του βασιλιά Φελίπε είχε εισαχθεί με ουρολοίμωξη σε νοσοκομείο της Μαδρίτης το βράδυ της περασμένης Τρίτης - «Είμαι πολύ καλά», είπε στους δημοσιογράφους η μεγαλύτερη αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ