Διχασμένο το Ecofin για τη φορολόγηση των ψηφιακών κολοσσών - Υπέρ η Ελλάδα

Διχασμένο το Ecofin για τη φορολόγηση των ψηφιακών κολοσσών - Υπέρ η Ελλάδα Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Διχασμένο είναι το Ecofin για το ζήτημα της ξεχωριστής φορολόγησης των ψηφιακών κολοσσών, όπως η Google ή η Amazon, έγραψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Παράλληλα εκτίμησε ότι τα σχέδια της ΕΕ για τη λήψη απόφασης μέχρι το τέλος του έτους, αναφορικά με τον ψηφιακό φόρο, παραπέμπονται στις καλένδες.

Υπέρ της φορολόγησης τάσσονται οι υπουργοί οικονομικών δέκα χωρών, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Την αντίθεσή τους έχουν εκφράσει η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Ιρλανδία και η Μάλτα, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για την επίτευξη ομόφωνης απόφασης στην ΕΕ και πρότεινε τη λύση μιας «αποτελεσματικής 'μίνιμουμ' φορολόγησης».

Σύμφωνα με αυτήν, οι φορολογικές αρχές της ΕΕ θα μετα-φορολογούν τα κέρδη των πολυεθνικών επιχειρήσεων, εάν κρίνουν ότι πληρώνουν λίγους φόρους στο εξωτερικό.

Ο Σολτς πιστεύει ότι έτσι θα μπορέσει να λύσει το 85% των διαφιλονικούμενων φορολογικών υποθέσεων, οι οποίες εμπίπτουν στον ψηφιακό φόρο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φοβάται ότι θα «ανοίξει η όρεξη» των φορολογικών αρχών άλλων ξένων χωρών για τα κέρδη των γερμανικών εξαγωγικών εταιρειών, με τις γερμανικές φορολογικές αρχές να χάνουν μέχρι και 5 δισεκατομμύρια ευρώ, έγραψε το Der Spiegel.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM