Διεθνής Αμνηστία: Ίσως και εκατοντάδες οι πολίτες που σφαγιάστηκαν στην Αιθιοπία τη Δευτέρα

Διεθνής Αμνηστία: Ίσως και εκατοντάδες οι πολίτες που σφαγιάστηκαν στην Αιθιοπία τη Δευτέρα Facebook Twitter
Διεθνής Αμνηστία: Ίσως και εκατοντάδες οι πολίτες που σφαγιάστηκαν στην Αιθιοπία (Φωτογραφία Αρχείου)
0

Ίσως και εκατοντάδες άνθρωποι μαχαιρώθηκαν ή σφαγιάστηκαν μέχρι θανάτου στην πόλη Mai-Kadra (May Cadera) στη Νοτιοδυτική Ζώνη της Περιφέρειας Tigray της Αιθιοπίας το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

Το ειδικό τμήμα του Οργανισμού (Crisis Evidence Lab) εξέτασε και έχει επαληθεύσει ψηφιακά φρικτές φωτογραφίες και βίντεο από σώματα σκορπισμένα σε όλη την πόλη ή που μεταφέρονται με φορεία, συνεχίζει.

Επιβεβαίωσε ότι οι εικόνες ήταν πρόσφατες και χρησιμοποιούσαν δορυφορικές εικόνες, τις οποίες τοποθέτησαν γεωγραφικά στο Mai-Kadra στην πολιτεία Tigray (14.071008, 36.564681).

«Επιβεβαιώσαμε τη σφαγή ενός πολύ μεγάλου αριθμού αμάχων, οι οποίοι φαίνεται να ήταν εργάτες και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκονται στη συνεχιζόμενη στρατιωτική επίθεση. Πρόκειται για μια τρομερή τραγωδία της οποίας την πραγματική έκταση θα δείξει μόνο ο χρόνος, καθώς η επικοινωνία στο Tigray παραμένει κλειστή», δήλωσε η Deprose Muchena, Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ανατολική και Νότια Αφρική.

Η κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει κάθε επικοινωνία στο Tigray ως πράξη υπευθυνότητας και διαφάνειας για τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην περιοχή, καθώς και να διασφαλίσει την απεριόριστη πρόσβαση σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και επιτηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Διεθνής Αμνηστία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για την τεκμηρίωση και την έκθεση παραβιάσεων από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές της σύγκρουσης.» επισημαίνει.

Σημειώνει δε ότι δεν μπόρεσε ακόμη να επιβεβαιώσει ποιος ήταν υπεύθυνος για τις δολοφονίες, αλλά μίλησε με μάρτυρες που δήλωσαν ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στο Μέτωπο Απελευθέρωσης του Λαϊκού Tigray (TPLF) ήταν υπεύθυνες για τις μαζικές δολοφονίες, προφανώς αφού υπέστησαν ήττα από τις ομοσπονδιακές  δυνάμεις.

Τρία άτομα δήλωσαν στη Διεθνή Αμνηστία ότι οι επιζώντες της σφαγής τους είπαν ότι δέχτηκαν επίθεση από μέλη της Ειδικής Αστυνομίας της Tigray και άλλα μέλη της TPLF.

«Υπήρξε μια στρατιωτική επιχείρηση από το ΕΤΑ και την Ειδική Δύναμη της Αχάρα εναντίον της Ειδικής Αστυνομίας και της πολιτοφυλακής της Tigray σε ένα μέρος που ονομάζεται Λούγκντι κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 9 Νοεμβρίου.

Αφού νίκησαν τις δυνάμεις της Tigray, το ΕΤΑ πέρασε τη νύχτα στα περίχωρα της πόλης Mai-Kadra. Όταν μπήκαμε, είδαμε πολλά πτώματα, ποτισμένα στο αίμα, στους δρόμους και τους κοιτώνες που συχνάζουν εποχιακοί εργάτες.

Η θέα ήταν πραγματικά εξευτελιστική και εξακολουθώ να είμαι σοκαρισμένος και αγωνίζομαι να διαχειριστώ αυτή την εμπειρία», δήλωσε στη Διεθνή Αμνηστία ένας πολίτης που έφτασε στην πόλη μετά την ανάκτησή του από την EDF.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM