Die Zeit: Το καθεστώς Άσαντ φαίνεται ενισχυμένο και σχεδιάζει τη μελλοντική Συρία

Die Zeit: Το καθεστώς Άσαντ φαίνεται ενισχυμένο και σχεδιάζει τη μελλοντική Συρία Facebook Twitter
EPA/SANA
0

Μετά τις αεροπορικές επιδρομές ακολουθεί η διπλωματία: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία σχεδιάζουν το επόμενο εγχείρημα.

Τη Δευτέρα, θα υποβληθούν προτάσεις τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. που συνέρχονται στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα στην ίδια τη Συρία ελάχιστα πράγματα είναι αισθητά από τις επιθέσεις της Δύσης.

Το καθεστώς εμφανίζεται να αγνοεί εντελώς τις αεροπορικές επιδρομές, με την κρατική τηλεόραση να δείχνει Σύρους να τραγουδούν πατριωτικά τραγούδια στη Δαμασκό και στους δρόμους να κυματίζουν σημαίες της Συρίας, της Ρωσίας αλλά και της ισλαμικής Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Οι υποστηρικτές του καθεστώτος εμφανίζονται να αποτίουν φόρο τιμής στον Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Die Zeit: Το καθεστώς Άσαντ φαίνεται ενισχυμένο και σχεδιάζει τη μελλοντική Συρία Facebook Twitter
EPA/YOUSSEF BADAWI

Οι περισσότεροι δείχνουν ανακουφισμένοι καθώς από τις επιθέσεις των συμμάχων που διήρκεσαν περίπου 45 λεπτά δεν υπήρξαν νεκροί.

«Εμείς λέμε στον Τραμπ ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα», δήλωσε ένας διαδηλωτής στην κρατική τηλεόραση.

Η ανώτατη διοίκηση της Συρίας ανακοίνωσε ότι ο στρατός είχε πλέον πάρει τον έλεγχο στην πόλη Ντούμα και έτσι σε όλη την επαρχία της Γούτα.

Τρεις μέρες νωρίτερα, οι τελευταίοι αντάρτες της ομάδας Jaysh al-Islam και οι οικογένειες τους μεταφέρθηκαν στη βόρεια Συρία.

Η επανάκτηση της Γούτα θεωρείται τόσο θεαματική επιτυχία για τον Σύρο δικτάτορα όσο και νίκη επί των ανταρτών στο Χαλέπι το προηγούμενο έτος.

Die Zeit: Το καθεστώς Άσαντ φαίνεται ενισχυμένο και σχεδιάζει τη μελλοντική Συρία Facebook Twitter
EPA/SANA

Ο Άσαντ ελέγχει τώρα σχεδόν κάθε σημαντικό τμήμα της επικράτειας όπου ζει η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού.

Η στρατιωτική αντίσταση των ανταρτών δεν φοβίζει πλέον το καθεστώς.

Οι αντάρτες ελέγχουν πλέον δύο θύλακες κοντά στο Χομς και στη νότια επαρχία Ντάρα.Οι συριακές κουρδικές περιοχές κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, διατηρούν κάποια ανεκτή από τη Δαμασκό αυτονομία τα τελευταία χρόνια, ενώ η περιοχή του Αφρίν είναι υπό τουρκικό έλεγχο.

Παράλληλα, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις - γράφει η Die Zeit - ότι οι κυβερνώντες στη Δαμασκό σχεδιάζουν μια μεταπολεμική Συρία, στην οποία τα εκατομμύρια των αντιπάλων καθεστώτος που βρίσκονται στο εξωτερικό ως πρόσφυγες θα μπορούν να επιστρέψουν σταδιακά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM
Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM
Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Διεθνή / Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο ο Τραμπ ζητά να αντικατασταθεί με «φυσική» ζάχαρη, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησής του για μια «υγιέστερη» Αμερική
LIFO NEWSROOM