«Δεν φεύγω»: Ο Τραμπ απειλούσε να μείνει στον Λευκό Οίκο παρά την ήττα από τον Μπάιντεν

«Δεν φεύγω»: Ο Τραμπ απειλούσε να μείνει στον Λευκό Οίκο παρά την ήττα από τον Μπάιντεν – Νέο βιβλίο αποκαλύπτει Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Τις μέρες που ακολούθησαν την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει σε βοηθό του πως «δεν θα φύγω» από τον Λευκό Οίκο, όπως αναφέρει νέο βιβλίο σχετικά με την περίοδο της προεδρίας του και τα όσα, χαοτικά, ακολούθησαν. 

«Δεν φεύγουμε» ορκίστηκε σε έναν άλλο υπάλληλο, σύμφωνα με το βιβλίο της δημοσιογράφου των New York Times, Μάγκι Χάμπερμαν, το οποίο τιτλοφορείται: "Confidence Man: The Making of Donald Trump and the Breaking of America".

«Πώς μπορείς να φύγεις όταν κέρδισες στις εκλογές;»

Το CNN αναφέρει πως στο βιβλίο της, το οποίο θα εκδοθεί τον Οκτώβριο, τονίζεται το πόσο επέμενε ο Τραμπ πως θα παραμείνει στην προεδρική οικία, παρά την ήττα. 

«Γιατί να πρέπει να φύγω, εάν τις έκλεψαν από μένα (σ.σ. τις εκλογές)» φέρεται να είπε ο τέως πρόεδρος μιλώντας στην πρόεδρο της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής Ρόνα ΜακΝτάνιελ. 

Κανένας εκ των προκάτοχων του Τραμπ δεν είχε απειλήσει να παραμείνει στον Λευκό Οίκο μετά το τέλος της θητείας του. Το μόνο καταγεγραμμένο συμβάν είναι η παραμονή της Μέρι Τοντ Λίνκολν για μερικές εβδομάδες, μετά τη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν, σχολιάζει η συγγραφέας. 

Οι δηλώσεις μετά την ήττα, μάλιστα, έρχονταν σε πλήρη αναντιστοιχία με τα όσα ανέφερε πριν από τις εκλογές όταν και τόνιζε πως θα αποχωρήσει εάν χάσει. 

Παράλληλα, το βιβλίο της Χάμπερμαν σημειώνει πως ο Τραμπ ζητούσε, επίμονα, από τους πάντες γύρω του να βρουν τρόπους για να μην αποχωρήσει, παρά τη νίκη του Μπάιντεν. Μεταξύ των όσων συμβουλεύτηκε φέρεται να ήταν και ένας εργαζόμενος ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με το καθήκον να τού πηγαίνει αναψυκτικά όταν πατούσε το ειδικό κόκκινο κουμπί του στο Οβάλ Γραφείο. 

Τελικώς αναγκάστηκε να τηρήσει τους τύπους και αποχώρησε την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου και δεν χρειάστηκε να απομακρυνθεί με τη βία - υπήρχαν σκέψεις και για αυτό το σενάριο. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΣ

Διεθνή / Τουρκία: Τι βρήκε η αστυνομία στο κινητό του 14χρονου δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους

Συνελήφθη ο πατέρας του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός επιθεωρητής - Βίντεο από κάμερες του σχολείου δείχνουν τη στιγμή που ξεκινά η ένοπλη επίθεση
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Για «ραγδαία ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει «πολύ σοβαρή» πρόοδο στην ικανότητά της να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM