Δανία: Τέλος η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα ΜΜΜ

Δανία: Τέλος η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε Τρένα και λεωφορεία Facebook Twitter
bt.dk
0

Η Δανία καταργεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε λεωφορεία, τρένα και υπόγειο σιδηρόδρομο δύο εβδομάδες νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Το μέτρο κατά της διασποράς του κορωνοϊού στα ΜΜΜ, «είχε προγραμματιστεί να αρθεί την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά η κίνηση προωθήθηκε ως συνέπεια της απόφασης της Δανέζικης Αρχής Υγείας να άρει τη σύσταση της τήρησης της απόσταση ενός μέτρου σε δημόσιους χώρους», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Είχαμε την υποχρέωση της χρήσης της μάσκα κατά την είσοδο και την έξοδο από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να κρατήσει κάποιος αποστάσεις. Αλλά όταν το μέτρο της τήρησης της απόστασης δεν υπάρχει πλέον, επιλέξαμε να το καταργήσουμε», δήλωσε ο Benny Engelbrecht, υπουργός Μεταφορών της Δανίας.

Το μέτρο εξακολουθεί να ισχύει σε αεροδρόμια και αεροπλάνα, καθώς αυτό υπόκειται σε διεθνείς κανόνες.

Η Δανία εισήγαγε το μέτρο για την υποχρεωτικότητα της μάσκα προσώπου τον Αύγουστο του 2020 και σχετικά αργά σε σύγκριση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μετά από μήνες εθνικής συζήτησης για το αν το μέτρο ήταν αποτελεσματικό.

«Είμαι γεμάτος θαυμασμό για όλες τις μεταφορικές εταιρείες, τους εργαζόμενους και τους πολίτες που, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, κράτησαν αποστάσεις και χρησιμοποίησαν μάσκες προσώπου για να λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε ο Engelbrecht.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έχει συμβάλει στη μείωση του αριθμού των λοιμώξεων και τελικά σώζει ζωές. Τώρα βρισκόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό στάδιο, όπου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και επιστρέφουμε σε μια πιο φυσιολογική καθημερινότητα» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες του local.dk

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Οι κάτοικοι στην Γκουανγκντόνγκ βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες - Οι αρχές προβλέπουν ότι το νερό θα φτάσει σε επίπεδα που παρατηρούνται «μία φορά στα εκατό χρόνια»
NEWSROOM