Η αστυνομία συνέλαβε τη Βρετανίδα βουλευτή Μάργκαρετ Φέριερ, με την κατηγορία ότι παραβίασε τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

 

Η 60χρονη κατηγορείται γιατί φέρεται να μην τήρησε τα μέτρα για αποφυγή ταξιδιών και κοινωνικών επαφών. Η υπόθεση αφορά ένα ταξίδι που είχε κάνει τον Σεπτέμβριο και εξαιτίας αυτού είχε τεθεί εκτός του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας.

 

Η Φέριερ έχει παραδεχθεί ότι ταξίδεψε από τη Σκωτία στο Λονδίνο και μετείχε σε συνεδρίαση στη Βουλή των Κοινοτήτων, παρότι είχε υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό, καθώς είχε συμπτώματα. Παρότι στη συνέχεια ενημερώθηκε ότι το τεστ της ήταν θετικό στον ιό, η 60χρονη επέστρεψε με τρένο στο σπίτι της, από το Λονδίνο στη Γλασκώβη.

 

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έκανε έρευνα για την υπόθεση αλλά κατέληξε πως η βουλευτής δεν είχε διαπράξει αδίκημα, με βάση τους νόμους που ίσχυαν την ημέρα που ταξίδεψε στο Λονδίνο. Στη συνέχεια παρέπεμψε την υπόθεση στην αστυνομία της Σκωτίας, που συνέλαβε την Φέριερ.

 

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σήμερα αστυνομικοί συνέλαβαν και απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος μίας 60χρονης γυναίκας σε σχέση φερόμενη απερίσκεπτη και αξιόποινη συμπεριφορά», ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας της Σκωτίας, σημειώνοντας ότι έγινε λεπτομερής έρευνα για μία φερόμενη παραβίαση των κανονισμών για τον κορωνοϊό μεταξύ 26 και 29 Σεπτεμβρίου.

 

Όταν είχαν αποκαλυφθεί τα ταξίδια της, η Φέριερ είχε ζητήσει συγγνώμη. «Παρότι ένιωθα καλά, έπρεπε να μπω σε αυτο-απομόνωση ενώ περίμενα το αποτέλεσμα του τεστ μου», είχε παραδεχθεί.