Συναγερμός στη Βρετανία για κρούσματα στρεπτόκοκκου Α - Νεκροί έξι μαθητές

Συναγερμός στη Βρετανία για κρούσματα στρεπτόκοκκου Α - Νεκροί 4 μαθητές Facebook Twitter
0

Έξι μαθητές πέθαναν από βακτηριακή λοίμωξη στρεπτόκοκκου μετά από κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στη Βρετανία κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές κόλλησαν μια σπάνια διεισδυτική στρεπτοκοκκική λοίμωξη της ομάδας Α, όπως δήλωσε ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA). Τα εν λόγω βακτήρια προκαλούν τη λεγόμενη οστρακιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η οστρακιά έχει επανέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από δεκαετίας απουσίας. Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αγγλία έφθασε σε υψηλό 50 ετών το 2016, όταν αναφέρθηκαν περίπου 17.000 λοιμώξεις. Τα επόμενα χρόνια ο αριθμός αυτός συνέχισε να αυξάνεται. 

Επί του παρόντος, εντοπίστηκαν συρροές κρουσμάτων σε σχολεία στο Lancashire και το Greater Manchester. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν συμβουλεύσει τους γονείς να προσέχουν για συμπτώματα στα παιδιά τους καθώς αυτά προσβάλλονται πιο εύκολα από τη λοίμωξη.

Η λοίμωξη θεωρείται ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί πλέον σχετικά εύκολα με τη χρήση αντιβιοτικών. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές που κυμαίνονται από μολύνσεις των αυτιών, μέχρι πνευμονία, μηνιγγίτιδα και ρευματικό πυρετό.

Σύμφωνα με το NHS, η οστρακιά είναι «πολύ μολυσματική και μπορεί εύκολα να μεταδοθεί σε άλλους ανθρώπους». Συνήθως χρειάζονται δύο έως πέντε ημέρες για να αρρωστήσει κάποιος που εκτίθεται στα βακτήρια από οστρακιά.

Μεταδίδεται μέσω αερομεταφερόμενων αναπνευστικών σταγονιδίων, δηλαδή μέσω του βήχα και του φτερνίσματος. Ωστόσο, οι άνθρωποι μπορούν επίσης να μολυνθούν μέσω της άμεσης επαφής με τη βλέννα, το σάλιο ή το δέρμα ενός μολυσμένου ατόμου. Μπορεί επίσης να κολλήσει κανείς από την κοινή χρήση μολυσμένων πετσετών, ρούχων ή κλινοσκεπασμάτων.

Η ασθένεια αρχίζει συνήθως με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, πονόλαιμο, αναψοκοκκινισμένα μάγουλα και πρησμένους αδένες στο λαιμό.

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ