Βρετανία: Σε αναζήτηση χιλιάδων εργαζομένων πολλές επιχειρήσεις - Παρά την «παράλυση» λόγω κορωνοϊού

Βρετανία: Σε αναζήτηση χιλιάδων εργαζομένων πολλές επιχειρήσεις - Παρά την «παράλυση» λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους σε εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία και γυμναστήρια της Βρετανίας εξαιτίας του υποχρεωτικού «λουκέτου» που προκάλεσαν τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης Τζόνσον εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Παρ' όλα αυτά, πολλές επιχειρήσεις που εξακολουθούν να βρίσκονται σε λειτουργία αναζητούν εναγωνίως και επειγόντως προσωπικό, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πολιτών.

Σε αναζήτηση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων

Σούπερ μάρκετ, φαρμακοβιομηχανίες, όμιλοι μέσων μαζικής ενημέρωσης, οίκοι ευγηρίας και φροντίδας ευάλωτων, μονάδες κτηνοτροφικές και γαλακτοπαραγωγής, τηλεφωνικά κέντρα είναι μεταξύ των κλάδων που εξακολουθούν να βρίσκονται σε λειτουργία σε μια χρονική συγκυρία με αυξημένες ανάγκες που το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει.

Ενδεικτικά: Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ αναζητούν επιπλέον 35.000 νέους εργαζομένους σε όλη τη βρετανική περιφέρεια. Εταιρείες εφοδιασμού βασικών προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών ψάχνουν ανθρώπους για να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση. Η εταιρεία κατ' οίκον φροντίδας Cera δημιούργησε 10.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η Home Instead Senior Care, οίκος φροντίδας ηλικιωμένων, χρειάζεται «3.000 ευγενικούς, συμπονετικούς ανθρώπους να συνδράμουν τον "στρατό" υπαλλήλων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19». Η Lloyds Pharmacy ζητά 1.500 εργαζομένους σε όλη τη χώρα εντός των επόμενων ημερών, ενώ η Virgin Media ανακοίνωσε πως χρειάζεται 500 ανθρώπους σε Μπέρμινγχαμ, Σέφιλντ, Μάντσεστερ και Τίσαϊντ. Πάνω από 300 ανθρώπους, από τεχνικούς και χειριστές μηχανημάτων έως οδηγούς ντελίβερι, αναζητά η εταιρεία γαλακτοπαραγωγής Müller, ενώ εκατοντάδες προσωρινούς εργαζομένους χρειάζεται ο γίγαντας εκτροφής πουλερικών Moy Park.


Όπως επισημαίνει το think tank Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών (Institute for Fiscal Studies - IFS), η κυβέρνηση Τζόνσον πρέπει να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια προσωρινής μετακίνησης κάποιων εργαζομένων σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους που αντιμετωπίζουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού λόγω των έκτακτων μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ.

Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση πρέπει να άρει τα εμπόδια, διευκολύνοντας τις επιχορηγήσεις δανείων μεταξύ εταιρειών και τραπεζών και επιδοτώντας τις επανεκπαιδεύσεις.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη στην ανακατανομή εργασίας. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να άρει τα εμπόδια για την πλήρωση των απαιτούμενων θέσεων εργασίας» σημειώνει ο Xiaowei Xu, επικεφαλής ερευνητής οικονομολόγος στο IFS.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΝΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM