Βρετανία: Σε αναζήτηση χιλιάδων εργαζομένων πολλές επιχειρήσεις - Παρά την «παράλυση» λόγω κορωνοϊού

Βρετανία: Σε αναζήτηση χιλιάδων εργαζομένων πολλές επιχειρήσεις - Παρά την «παράλυση» λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους σε εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία και γυμναστήρια της Βρετανίας εξαιτίας του υποχρεωτικού «λουκέτου» που προκάλεσαν τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης Τζόνσον εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Παρ' όλα αυτά, πολλές επιχειρήσεις που εξακολουθούν να βρίσκονται σε λειτουργία αναζητούν εναγωνίως και επειγόντως προσωπικό, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πολιτών.

Σε αναζήτηση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων

Σούπερ μάρκετ, φαρμακοβιομηχανίες, όμιλοι μέσων μαζικής ενημέρωσης, οίκοι ευγηρίας και φροντίδας ευάλωτων, μονάδες κτηνοτροφικές και γαλακτοπαραγωγής, τηλεφωνικά κέντρα είναι μεταξύ των κλάδων που εξακολουθούν να βρίσκονται σε λειτουργία σε μια χρονική συγκυρία με αυξημένες ανάγκες που το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει.

Ενδεικτικά: Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ αναζητούν επιπλέον 35.000 νέους εργαζομένους σε όλη τη βρετανική περιφέρεια. Εταιρείες εφοδιασμού βασικών προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών ψάχνουν ανθρώπους για να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση. Η εταιρεία κατ' οίκον φροντίδας Cera δημιούργησε 10.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η Home Instead Senior Care, οίκος φροντίδας ηλικιωμένων, χρειάζεται «3.000 ευγενικούς, συμπονετικούς ανθρώπους να συνδράμουν τον "στρατό" υπαλλήλων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19». Η Lloyds Pharmacy ζητά 1.500 εργαζομένους σε όλη τη χώρα εντός των επόμενων ημερών, ενώ η Virgin Media ανακοίνωσε πως χρειάζεται 500 ανθρώπους σε Μπέρμινγχαμ, Σέφιλντ, Μάντσεστερ και Τίσαϊντ. Πάνω από 300 ανθρώπους, από τεχνικούς και χειριστές μηχανημάτων έως οδηγούς ντελίβερι, αναζητά η εταιρεία γαλακτοπαραγωγής Müller, ενώ εκατοντάδες προσωρινούς εργαζομένους χρειάζεται ο γίγαντας εκτροφής πουλερικών Moy Park.


Όπως επισημαίνει το think tank Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών (Institute for Fiscal Studies - IFS), η κυβέρνηση Τζόνσον πρέπει να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια προσωρινής μετακίνησης κάποιων εργαζομένων σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους που αντιμετωπίζουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού λόγω των έκτακτων μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ.

Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση πρέπει να άρει τα εμπόδια, διευκολύνοντας τις επιχορηγήσεις δανείων μεταξύ εταιρειών και τραπεζών και επιδοτώντας τις επανεκπαιδεύσεις.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη στην ανακατανομή εργασίας. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να άρει τα εμπόδια για την πλήρωση των απαιτούμενων θέσεων εργασίας» σημειώνει ο Xiaowei Xu, επικεφαλής ερευνητής οικονομολόγος στο IFS.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM