Βρετανία: Σε αναζήτηση χιλιάδων εργαζομένων πολλές επιχειρήσεις - Παρά την «παράλυση» λόγω κορωνοϊού

Βρετανία: Σε αναζήτηση χιλιάδων εργαζομένων πολλές επιχειρήσεις - Παρά την «παράλυση» λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους σε εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία και γυμναστήρια της Βρετανίας εξαιτίας του υποχρεωτικού «λουκέτου» που προκάλεσαν τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης Τζόνσον εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Παρ' όλα αυτά, πολλές επιχειρήσεις που εξακολουθούν να βρίσκονται σε λειτουργία αναζητούν εναγωνίως και επειγόντως προσωπικό, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πολιτών.

Σε αναζήτηση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων

Σούπερ μάρκετ, φαρμακοβιομηχανίες, όμιλοι μέσων μαζικής ενημέρωσης, οίκοι ευγηρίας και φροντίδας ευάλωτων, μονάδες κτηνοτροφικές και γαλακτοπαραγωγής, τηλεφωνικά κέντρα είναι μεταξύ των κλάδων που εξακολουθούν να βρίσκονται σε λειτουργία σε μια χρονική συγκυρία με αυξημένες ανάγκες που το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει.

Ενδεικτικά: Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ αναζητούν επιπλέον 35.000 νέους εργαζομένους σε όλη τη βρετανική περιφέρεια. Εταιρείες εφοδιασμού βασικών προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών ψάχνουν ανθρώπους για να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση. Η εταιρεία κατ' οίκον φροντίδας Cera δημιούργησε 10.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η Home Instead Senior Care, οίκος φροντίδας ηλικιωμένων, χρειάζεται «3.000 ευγενικούς, συμπονετικούς ανθρώπους να συνδράμουν τον "στρατό" υπαλλήλων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19». Η Lloyds Pharmacy ζητά 1.500 εργαζομένους σε όλη τη χώρα εντός των επόμενων ημερών, ενώ η Virgin Media ανακοίνωσε πως χρειάζεται 500 ανθρώπους σε Μπέρμινγχαμ, Σέφιλντ, Μάντσεστερ και Τίσαϊντ. Πάνω από 300 ανθρώπους, από τεχνικούς και χειριστές μηχανημάτων έως οδηγούς ντελίβερι, αναζητά η εταιρεία γαλακτοπαραγωγής Müller, ενώ εκατοντάδες προσωρινούς εργαζομένους χρειάζεται ο γίγαντας εκτροφής πουλερικών Moy Park.


Όπως επισημαίνει το think tank Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών (Institute for Fiscal Studies - IFS), η κυβέρνηση Τζόνσον πρέπει να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια προσωρινής μετακίνησης κάποιων εργαζομένων σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους που αντιμετωπίζουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού λόγω των έκτακτων μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ.

Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση πρέπει να άρει τα εμπόδια, διευκολύνοντας τις επιχορηγήσεις δανείων μεταξύ εταιρειών και τραπεζών και επιδοτώντας τις επανεκπαιδεύσεις.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη στην ανακατανομή εργασίας. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να άρει τα εμπόδια για την πλήρωση των απαιτούμενων θέσεων εργασίας» σημειώνει ο Xiaowei Xu, επικεφαλής ερευνητής οικονομολόγος στο IFS.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM
KATY PERRY RUBY ROSE ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνή / Katy Perry: Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες της Ruby Rose για σεξουαλική κακοποίηση σε νυχτερινό μαγαζί

Εκπρόσωπος της Perry αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες δημοσίευσε η Rose στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνα και απερίσκεπτα ψέματα»
THE LIFO TEAM