Βρετανία: Επιτάχυνση των εμβολιασμών ανήγγειλε ο Τζόνσον - «Για να μην εκτροχιάσει η ινδική μετάλλαξη την οικονομία»

Βρετανία: Επιτάχυνση των εμβολιασμών ανήγγειλε ο Τζόνσον - «Για να μην εκτροχιάσει η ινδική μετάλλαξη την οικονομία» Facebook Twitter
0

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε επιτάχυνση της χορήγησης των δεύτερων δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19, προσθέτοντας ότι προς το παρόν η εξάπλωση της παραλλαγής του κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία δεν θα εκτροχιάσει το άνοιγμα της οικονομίας.

Ωστόσο, προειδοποίησε πως η ινδική παραλλαγή του ιού ενδέχεται να επηρεάσει την πλήρη άρση των περιορισμών στην χώρα.

«Προειδοποιούμε ότι πιστεύουμε, εγώ πιστεύω, ότι σίγουρα μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις στις προσπάθειές μας να συνεχίσουμε τον χάρτη πορείας. Αλλά προς το παρόν δεν αλλάζουμε την αξιολόγηση σχετικά με το βήμα 3 (χαλάρωσης των περιορισμών από τη Δευτέρα)», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Είναι πιο σημαντικό από ποτέ, για αυτό το λόγο, οι άνθρωποι να λάβουν πρόσθετη προστασία με μια δεύτερη δόση», τόνισε.

«Έτσι, μετά τη σύσταση της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης, θα επιταχύνουμε τις εναπομείνασες δεύτερες δόσεις στα άτομα άνω των 50 ετών και τις κλινικά ευάλωτες ομάδες σε όλη τη χώρα, ώστε η χορήγηση αυτών των δόσεων να γίνει μόλις οκτώ εβδομάδες μετά την πρώτη δόση», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως η Βρετανία δεν θα αυξήσει πολύ γρήγορα τον μικρό αριθμό χωρών που μπορούν να επισκεφθούν οι Βρετανοί χωρίς να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη χώρα, λόγω του κινδύνου νέων παραλλαγών.

«Δεν αναμένω ότι θα προσθέσουμε (σ.σ. χώρες στη λεγόμενη «πράσινη λίστα») πολύ γρήγορα και όντως θα διατηρήσουμε ένα πολύ αυστηρό καθεστώς συνόρων στο εγγύς μέλλον», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Κρις Γουίτι, αρχίατρος της Αγγλίας, δήλωσε πως Βρετανοί επιστήμονες πλέον πιστεύουν πως η ινδική παραλλαγή του κορονοϊού (B.1.617.2) είναι πιο μεταδοτική από την παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην αγγλική κομητεία Κεντ (βρετανική παραλλαγή, B.1.1.7), λέγοντας πως η πρώτη θα γίνει η κυρίαρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Υπάρχει πλέον βεβαιότητα... ότι αυτή η παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική από την B.1.1.7 (βρετανική παραλλαγή), τώρα το ερώτημα σε πρακτικούς όρους μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες είναι αν είναι κάπως πιο μεταδοτική από την B.1.1.7 ή είναι πολύ πιο μεταδοτική και αν αυτό θα έχει συνέπειες για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές αυτής της επιδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και μάλιστα για την πανδημία διεθνώς», είπε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως με την πάροδο του χρόνου η ινδική παραλλαγή B.1.617.2 θα κυριαρχήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, «με τον τρόπο που κυριάρχησε η B.1.1.7», τόνισε ο αρχίατρος της Αγγλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;

Διεθνή / Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ την αναγνώρισε ως ενοποιητική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας τις ακούραστες προσπάθειές της, παρά τις σοβαρές απειλές που αντιμετώπισε
LIFO NEWSROOM
Συναγερμός στην Ινδονησία για διαρροή ραδιενέργειας μετά τον εντοπισμό μολυσμένων γαρίδων στις ΗΠΑ

Διεθνή / Συναγερμός στην Ινδονησία για διαρροή ραδιενέργειας μετά τον εντοπισμό μολυσμένων γαρίδων στις ΗΠΑ

Ραδιενεργή μόλυνση με Καίσιο-137 εντοπίστηκε σε βιομηχανική ζώνη της Τζακάρτας, προκαλώντας ανάκληση προϊόντων, έρευνες και ανησυχία για τις εξαγωγές θαλασσινών της Ινδονησίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Διεθνή / Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Η Χαντίσε περιγράφει τη στιγμή που «ήρθε η Χωροφυλακή να την πάρει» στις 6:30 το πρωί, ενώ και η Ιρέμ Ντεριτζί υποβλήθηκε στον ίδιο έλεγχο - Τι συνέβη στην επιχείρηση που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM
Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM