Βρετανία: Απόλυση αστυνομικών για ρατσιστικά σχόλια στο WhatsApp- Και για την Μέγκαν Μαρκλ

Βρετανία: Απόλυση αστυνομικών για ρατσιστικά σχόλια στο WhatsApp- Και για την Μέγκαν Μαρκλ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Δύο αξιωματούχοι της Μητροπολιτικής Αστυνομίας απολύθηκαν μετά την αποστολή προσβλητικών μηνυμάτων σε ομαδική συνομιλία, μεταξύ των οποίων και ένα ρατσιστικό σχόλιο για την Μέγκαν Μάρκλ

Οι Σάκντεβ Τζιρ και Πολ Χέφορντ, που εργάζονταν σε αστυνομικό τμήμα στο ανατολικό Λονδίνο, έστελναν ανάρμοστο, ιδιαίτερα προσβλητικό και ρατσιστικό περιεχόμενο, σε κοινή συνομιλία στο WhatsApp το 2018. 

Οι πράξεις τους, που χαρακτηρίστηκαν «αποκρουστικές, που κάνουν διακρίσεις», κρίθηκε ότι αποτελούν σοβαρό παράπτωμα και αποπέμφθηκαν από το Σώμα. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση, ανάμεσα στα ρατσιστικά μηνύματα ήταν ένα που αφορούσε την Μέγκαν Μαρκλ. 

Σε αυτό, ο αποστολέας συνέκρινε την δούκισσα του Σάσεξ με παιδική κούκλα, το όνομα της οποίας θεωρείται ρατσιστική προσβολή για μαύρους ανθρώπους. Συγκεκριμένα ο Σάκντεβ Τζιρ- που χαρακτηρίστηκε το πιο δραστήριο μέλος της κοινής συνομιλίας- έστειλε τη φωτογραφία της εν λόγω μαύρης κούκλας και έγραψε «Μια κλεφτή ματιά από το νυφικό της Μέγκαν». 

Ο ίδιος πρώην, πλέον, αστυνομικός, είχε στείλει επίσης φωτογραφία ενός αγοριού με κουκούλα, σχολιάζοντας «Μαϊμού στη ζούγκλα». Ανάμεσα στα μηνύματα που είχε στείλει ο Πολ Χέφορντ ήταν μια φωτογραφία δύο μαύρων ανδρών, που ήταν ξαπλωμένοι δίπλα σε δύο λευκές γυναίκες. «Ταξίδι των κοριτσιών στην Τζαμάικα. Η μία γύρισε έγκυος, η άλλη με σύφιλη (πλάκα κάνω, αμφότερες ακόμη αγνοούνται)», έγραψε. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής που εξέτασε την υπόθεση, Μόρις Κόεν, είπε ότι αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της συμπεριφοράς των αστυνομικών και η σοβαρή ζημιά που προκλήθηκε στη φήμη της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. «Η απόλυση είναι η μόνη κατάλληλη ενέργεια», υπογράμμισε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ