Βραζιλία: Αεροπλάνο έπεσε σε οχήματα σε λεωφόρο του Σάο Πάολο - Δύο νεκροί

Βραζιλία: Αεροπλάνο έπεσε σε οχήματα σε λεωφόρο του Σάο Πάολο - Δύο νεκροί Facebook Twitter
Φωτ.: Globo
0

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (7/2) στη ζώνη Barra Funda, στη δυτική περιοχή του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, όταν ένα μικρό αεροσκάφος συνετρίβη σε κεντρική λεωφόρο. Σύμφωνα με τις αρχές, από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν.

Το ατύχημα συνέβη στην Avenida Marquês de São Vicente, όπου το αεροσκάφος έπεσε κοντά στον αριθμό 1.874, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην περιοχή.

Το Πυροσβεστικό Σώμα ανέφερε ότι εντόπισε δύο απανθρακωμένα πτώματα μέσα στο αεροσκάφος. Επιπλέον, ένας μοτοσικλετιστής που περνούσε από το σημείο τραυματίστηκε όταν χτυπήθηκε από συντρίμμια, ενώ και ο οδηγός ενός λεωφορείου, το οποίο επλήγη από την πτώση του αεροπλάνου, υπέστη τραυματισμούς. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των τραυματιών.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη τη στιγμή της συντριβής, ενώ ένας μεγάλος μαύρος καπνός ήταν ορατός από απόσταση.

Το αεροσκάφος προσέκρουσε πάνω σε λεωφορείο, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με την εταιρεία μεταφορών SPTrans, το λεωφορείο ανήκε στη γραμμή 732 της εταιρείας Santa Brígida και τη στιγμή της σύγκρουσης δεν υπήρχαν επιβάτες μέσα στο όχημα.

Το αεροπλάνο που συνετρίβη ήταν ένα King Air F90, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και οκτώ επιβάτες. Σύμφωνα με την TV Globo, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Campo de Marte στις 07:15, με προορισμό την Πόρτο Αλέγκρε. Αναφέρεται ότι προσπάθησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στη λεωφόρο, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να καταπέσει.

Σύμφωνα με μαρτυρία του μηχανικού João Lucas da Silva Amaral, που βρισκόταν στο σημείο, λίγο πριν τη συντριβή το αεροσκάφος χτύπησε πάνω σε δέντρο και πινακίδα, ενώ άρχισε να διαρρέει καύσιμα. «Το είδα να χτυπάει πάνω στο δέντρο και στην πινακίδα και να ρίχνει κηροζίνη. Όταν έπεσε στο έδαφος, εξερράγη και τρέξαμε να σωθούμε», δήλωσε. Η αστυνομία και οι αρμόδιες αεροπορικές αρχές ξεκινούν έρευνα για τα αίτια της συντριβής και τις πιθανές ευθύνες.

Ο γραμματέας Δημόσιας Ασφάλειας του Σάο Πάολο, Guilherme Derrite, ανακοίνωσε μέσω κοινωνικών δικτύων ότι πολλαπλές ομάδες επιχειρούν στο σημείο. «Οι ομάδες μας ανταποκρίθηκαν άμεσα στο δυστύχημα με το δικινητήριο αεροσκάφος. Το Πυροσβεστικό Σώμα έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ δυνάμεις της Στρατιωτικής και Πολιτικής Αστυνομίας, καθώς και ειδικοί της εγκληματολογικής υπηρεσίας, συμμετέχουν στις έρευνες». Στην περιοχή βρίσκονται επτά πυροσβεστικά οχήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM