Βουλευτής Βενεζουέλας: Το αεροπλάνο στην Αθήνα συνδέεται με τον χρυσό που βγάζει ο Μαδούρο

Βουλευτής Βενεζουέλας: Το αεροπλάνο στην Αθήνα συνδέεται με τον χρυσό που βγάζει ο Μαδούρο Facebook Twitter
1

Βουλευτής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, συνδέει την προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους στην Αθήνα με τους τόνους χρυσού που η κυβέρνηση Μαδούρο κατηγορείται ότι έχει βγάλει από την κεντρική τράπεζα της χώρας. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Χοσέ Γκέρα εμφανίστηκε πεπεισμένος πως ο Νικολάς Μαδούρο επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως «ενδιάμεσο», για την πώληση χρυσού.

Η Βενεζουέλα είναι αντιμέτωπη με βαθιά κρίση ισοτιμίας και πληθωρισμού, και το Καράκας πωλεί χρυσό από τα αποθέματά του ώστε να αποκτήσει «σκληρό συνάλλαγμα» για τις εισαγωγές του.

Το πρακτορείο Reuters μετέδιδε την περασμένη εβδομάδα ότι 8 τόνοι χρυσού εξαφανίστηκαν από τα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας ενώ ο διοικητής της απουσίαζε.

Ο κ. Γκέρα καταγγέλει ότι το καθεστώς βγάζει συνεχώς χρυσό εν κρυπτώ και εκτίμησε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα δεν θα προσγειωνόταν στην Αθήνα χωρίς ατζέντα.

«Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα», είπε χαρακτηριστικά. «Είναι πολύ κακό η Ελλάδα, που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να στηρίζει μια δικτατορία», κατέληξε ο Γκέρα. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε, σήμερα, ότι στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Σάββατο, επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μαδούρο, Χόρχε Αρεάζα.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, το αεροσκάφος προσγειώθηκε για «ανεφοδιασμό καυσίμων» και το σχέδιο πτήσης είχε εγκριθεί.

Η πρεσβεία της Βενεζουέλας ζήτησε τη διάθεση της VIP αίθουσας του διεθνούς αερολιμένα των Αθηνών, προκειμένου να φιλοξενηθεί για λίγες ώρες ο Αρεάζα και «η αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου φιλοξένησε τον υπουργό της Βενεζουέλας, όπως προβλέπεται από την εθιμοτυπία, μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του ανεφοδιασμού».

Η ΥΠΑ σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι «πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γκέρα εδώ:

 
Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

Διεθνή / «Ίσως δεν χρειαστεί συνάντηση με Πούτιν», λέει ο Ζελένσκι - «Έτοιμοι για συμβιβασμούς» δηλώνουν οι Ρώσοι

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιθανούς συμβιβασμούς και να τους συζητήσουμε» είπε ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι - Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους για ασέβεια
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Διεθνή / Ο Ζελένσκι στέλνει τον υπουργό Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη – Κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν θέλει ειρήνη

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σε κλίμα δυσπιστίας και χαμηλών προσδοκιών, με τις πραγματικές εξελίξεις να εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των δύο προέδρων που παραμένουν εκτός τραπεζιού: του Πούτιν και του Τραμπ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο αλκοολικός γείτονας εκδίδει το παιδί του. Η ελληνική πλευρά παζαρευει την τιμή. Αφού η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά πούλησε σφαίρες για τον εμφύλιο της Υεμένης ας αγοράσουμε και τον χρυσό της Βενεζουέλας. Τζάμπα κάνουμε τις δηλώσεις στηριξης;