Βλάβη στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι στην Βουλγαρία

Βλάβη στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι στην Βουλγαρία Facebook Twitter
0

Από χθες το βράδυ διεκόπη η λειτουργία του ενός εκ των δύο αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι στην Βουλγαρία λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στο σύστημα ψύξης της γεννήτριας, ανακοίνωσε σήμερα ο σταθμός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το περιστατικό δεν είχε καμία συνέπεια στα "επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό", επισήμαναν οι αρχές του σταθμού.

"Η γεννήτρια της μονάδας 5 των 1.000 MW του σταθμού του Κοζλοντούι αποσυνδέθηκε από το ενεργειακό σύστημα της χώρας στις 22:39 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) στις 14 Απριλίου. Ο λόγος της διακοπής ήταν ο εντοπισμός μιας διαρροής υδρογόνου που εξυπηρετεί στην ψύξη της γεννήτριας, η οποία βρίσκεται σε ένα συμβατικό, μη ραδιενεργό τμήμα της μονάδας", σύμφωνα με την ανακοίνωση του σταθμού. Γίνονται εργασίες επισκευής, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο μοναδικός αυτός πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας διαθέτει δύο αντιδραστήρες πεπιεσμένου ύδατος ρωσικής κατασκευής 1.000 MW έκαστος.

Οι αρχές έκλεισαν το 2002 και το 2006 υπό τις πιέσεις της ΕΕ για λόγους ασφαλείας τέσσερις παλιούς αντιδραστήρες των 440 MW έκαστος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Διεθνή / «Καλή και παραγωγική» συνομιλία Τραμπ–Πούτιν λίγο πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι

Σε ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Μόλις είχα μια καλή και πολύ παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν πριν από τη συνάντησή μου, σήμερα στις 13:00, με τον πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM