Βίντεο: Διακινητής πετά παιδιά 3 και 5 ετών από το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού

Βίντεο: Διακινητής πετά παιδιά 3 και 5 ετών από το «τείχος» στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού Facebook Twitter
0

Ένα βίντεο που σοκάρει έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία φύλαξης συνόρων των ΗΠΑ: ένας διακινητής πετά δύο κοριτσάκια από το τείχος που χωρίζει τη χώρα από το Μεξικό.

 

Ο διακινητής έριξε τα δύο παιδιά- δύο αδελφές 3 και 5 ετών από τον Ισημερινό- από τον ύψους περίπου 4 μέτρων φράχτη. Τα δύο κοριτσάκια δεν τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής υπηρεσίας. 

 

Ένα μέλος της υπηρεσίας φύλαξης συνόρων, που παρακολουθεί τις κάμερες, είδε έναν άνθρωπο να καβαλά τον φράχτη στα σύνορα, στο Σάντα Τερέσα στο Νέο Μεξικό. Ο άνδρας αυτός πήρε ένα- ένα τα παιδιά, τα κατέβασε λίγο πιο χαμηλά και τα άφησε να πέσουν στο έδαφος.

 

Τα δύο κοριτσάκια σηκώθηκαν όρθια, ενώ την ίδια ώρα ο άνθρωπος που ήταν στον φράχτη και άλλος ένας απομακρύνθηκαν τρέχοντας, από την άλλη πλευρά των συνόρων ΗΠΑ- Μεξικού.

 

 

Ο χειριστής των καμερών καθοδήγησε τις τοπικές αρχές, που εντόπισαν τα δύο κοριτσάκια. Τα παιδιά είχαν τις αισθήσεις τους, αλλά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Φιλοξενούνται προσωρινά σε χώρο της υπηρεσίας φύλαξης συνόρων, περιμένοντας να μεταφερθούν αλλού από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

 

Την ίδια ώρα η υπηρεσία φύλαξης συνόρων συνεργάζεται με τις μεξικανικές αρχές προκειμένου να εντοπιστούν «αυτοί οι αδίστακτοι διακινητές» και να βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο.

 

Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν πασχίζει να βρει χώρους για τη φιλοξενία εκατοντάδων παιδιών και εφήβων που περνούν καθημερινά τα σύνορα.

 

Σε κάποιες περιπτώσεις οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους μόνα στα σύνορα, ελπίζοντας ότι τελικά αυτά θα καταλήξουν με συγγενείς τους που ζουν στις ΗΠΑ. Πλέον, οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας είναι κατάμεστες και η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει περισσότερους προσωρινούς χώρους στέγασης.

 

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM