Βερολίνο: Ακτιβιστές για το κλίμα έκοψαν την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πύλη του Βρανδεμβούργου

Climate activists cut top off iconic Berlin Christmas tree Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ακτιβιστές για το κλίμα στη Γερμανία έκοψαν την κορυφή ενός διάσημου χριστουγεννιάτικου δέντρου έξω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο.

Τα μέλη της ομάδας Last Generation με μηχανήματα, που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή κερασιών, έφτασαν στην κορυφή του έλατου Nordmann ύψους 15 μέτρων.

Στη συνέχεια έκοψαν την κορυφή του δέντρου και άνοιξαν ένα πανό που έγραφε: «Αυτή είναι μόνο η άκρη του χριστουγεννιάτικου δέντρου».

«Μέχρι στιγμής βλέπουμε μόνο την κορυφή της υποκείμενης καταστροφής στη Γερμανία», είπε η Λίλι Γκόμεζ, μία από τις ακτιβίστριες.

«Ενώ όλη η Γερμανία διανύει την εβδομάδα αγοράζοντας τα καλύτερα δώρα από τα μεγαλύτερα καταστήματα, άλλοι αναρωτιούνται πού θα βρουν νερό για να πιούν αφού οι ξηρασίες και οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει τις καλλιέργειές τους».

Η αστυνομία είπε ότι βρέθηκε στο σημείο και ανέλαβε δράση κατά των διαδηλωτών, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την αρχή του έτους, η Last Generation έχει μπλοκάρει δρόμους και έχει καταστρέψει πίνακες για να επιστήσει την προσοχή όλων στην κλιματική κρίση, ζητώντας ισχυρότερη κυβερνητική δράση.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς καταδίκασε την ομάδα και είπε στους ακτιβιστές να «δείξουν λίγη δημιουργικότητα».

Με πληροφορίες της DW

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Διεθνή / Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Μέσα στο διαυγές, χοντρό γυαλί υπήρχαν ευδιάκριτες επιστολές, γραμμένες με μολύβι από τους στρατιώτες Μάλκολμ Νέβιλ (27) και Γουίλιαμ Χάρλεϊ (37), με ημερομηνία 15 Αυγούστου 1916
LIFO NEWSROOM
Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Διεθνή / Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση κατά του Comando Vermelho σε δύο φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο
LIFO NEWSROOM
Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί έβλαψαν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Διεθνή / Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί βλάπτουν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Η Τιφαίν Οζιέρ μίλησε στη δίκη για τον σεξιστικό εκφοβισμό εναντίον της πρώτης κυρίας της Γαλλίας - «Δεν περνά μέρα ή εβδομάδα χωρίς κάποιος να μην της μιλήσει γι’ αυτό»
LIFO NEWSROOM