Βέλγιο: Εντοπίστηκε αυτοκίνητο με όπλα έξω από το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης

Βέλγιο: Αυτοκίνητο με όπλα έξω από το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης Facebook Twitter
Φωτ.: ΕPA/Αρχείο
0

Τρία άτομα, που συνδέονται με «σοβαρή απειλή» σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης του Βελγίου Βίνσεντ Φαν Κίκερνμπορν, συνελήφθησαν στην Ολλανδία. 

Σύμφωνα με τη φλαμανδόφωνη εφημερίδα Het Laatste Niews, βρέθηκαν όπλα μέσα σε αυτοκίνητο με ολλανδικές πινακίδες, που εντοπίστηκε έξω από το σπίτι του υπουργού στο προάστιο Κουρτρέ.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου δεν επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία, έκανε λόγο όμως για «σοβαρή απειλή».

Στην ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι τρία πρόσωπα συνελήφθησαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο στην Ολλανδία και έχει ζητηθεί η έκδοσή τους στο Βέλγιο.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για μια «πιθανή» απειλή σε βάρος του Κίκερνμπορν και από την προκαταρκτική έρευνα διαπιστώθηκε ότι «θα έπρεπε να την πάρουν στα σοβαρά».

Ο υπουργός δεν θα συμμετάσχει σε ορισμένες προγραμματισμένες δραστηριότητες τις «επόμενες ημέρες», όπως έγινε γνωστό ενώ η εισαγγελία απέφυγε να δώσει επιπλέον διευκρινίσεις για την εν εξελίξει έρευνα.

Με πληροφορίες του AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WALL STREET JOURNAL ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Wall Street Journal: Ο πόλεμος στο Ιράν δίνει στους αντιπάλους των ΗΠΑ «μια ματιά σε πραγματικό χρόνο» για τον αμερικανικό στρατό

Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Κορέα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να μάθουν για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του αμερικανικού στρατού
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: Αντιδράσεις για τον διορισμό του κουνιάδου του Μαγιάρ ως υπουργού Δικαιοσύνης

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μαγιάρ, υπερασπίστηκε την απόφασή του να διορίσει τον κουνιάδο του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, απαντώντας στις επικρίσεις για σύγκρουση συμφερόντων
THE LIFO TEAM