Το Βατικανό "αδειάζει" τον William Friedkin στα περί κινηματογράφισης ενός εξορκισμού

Το Βατικανό "αδειάζει" τον William Friedkin στα περί κινηματογράφισης ενός εξορκισμού Facebook Twitter
1

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης William Friedkin, ο δημιουργός του "Εξορκιστή" (1973) αποκάλυψε σήμερα πως πρόσφατα "κινηματογράφησε και φωτογράφισε" έναν πραγματικό εξορκισμό στο Βατικανό, κάτι που "δεν είχε κάνει κανείς μέχρι τώρα".

"Είναι η πρώτη φορά που το λέω δημοσίως. Προσκλήθηκα από τον εξορκιστή του Βατικανού να κινηματογραφίσω και να φωτογραφίσω έναν πραγματικό εξορκισμό, κάτι που κανείς δεν έχει κάνει μέχρι τώρα και ελάχιστοι άνθρωποι έχουν δει", δήλωσε ο 80χρονος Friedkin από τις Κάννες όπου βρίσκεται.

"Σας μιλώ για έναν εξορκισμό της Καθολικής Εκκλησίας στη Ρώμη και το συγκλονιστικό ήταν το πόσο έμοιαζε με εκείνον στην ταινία μου. Έμεινα κατάπληκτος και πιστεύω ότι δεν θα είμαι ξανά ποτέ ο ίδιος μετά από αυτήν την εμπειρία", δήλωσε σχετικά ο σκηνοθέτης.

Ωστόσο το Βατικανό διέψευσε τους ισχυρισμούς του Αμερικανού σκηνοθέτη πως προσκλήθηκε να κινηματογραφίσει έναν εξορκισμό. 

Η Αγία Έδρα, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, υποράμμισε ότι "δεν έχει εξορκιστή" και ότι "δεν απηύθυνε τέτοιου είδους πρόσκληση". "Οι άνθρωποι συχνά συγχέουν κάποια πρωτοβουλία, έναν Καθολικό οργανισμό ή ένα πρόσωπο με το Βατικανό", συμπλήρωσε.


Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ορίζει έναν ιερέα-εξορκιστή σε κάθε επισκοπή ενώ τα Ρωμαιοκαθολικά Πανεπιστήμια οργανώνουν τακτικά επιμορφωτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια περί εξορκισμού.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η βρετανικής προέλευσης βόμβα με βάρος 250 κιλά, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης, δεν ήταν εφικτό να μετακινηθεί και έπρεπε να εξουδετερωθεί επιτόπου
LIFO NEWSROOM
Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Διεθνή / Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Η Zara έχει ήδη αφαιρέσει τις διαφημίσεις και δήλωσε ότι και τα δύο μοντέλα διέθεταν ιατρικές βεβαιώσεις που αποδείκνυαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"και το συγκλονιστικό ήταν το πόσο έμοιαζε με εκείνον στην ταινία μου"Δηλαδή ο δαιμονισμένος σκαρφάλωνε στα ταβάνια, γύριζε το κεφάλι του 180 μοίρες και ξερνοβολούσε πρασινάδες;Wow !