Αυξάνονται δραματικά οι Βρετανοί που βλέπουν στο διαδίκτυο εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αυξάνονται δραματικά οι Βρετανοί που βλέπουν στο διαδίκτυο εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών Facebook Twitter
0

Δραματικά έχει αυξηθεί στη Μεγάλη Βρετανία ο αριθμός των ανθρώπων που μπαίνουν στο Διαδίκτυο προκειμένου να δουν εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.


Σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε ο φιλανθρωπικός οργανισμός NSPCC, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ατόμων, ενώ κάνει έκκληση για ένα «ισχυρό σχέδιο δράσης», προκειμένου να διακοπεί η παροχή του περιεχομένου στο Ίντερνετ.


Το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου, επιχειρήσεις και εθελοντικές οργανώσεις για την εξάλειψη της παιδικής εκμετάλλευσης.


Ωστόσο ο NSPCC υποστηρίζει ότι η πραγματική έκταση των εν λόγω αδικημάτων που διαπράττονται στη Μεγάλη Βρετανία πιθανόν είναι πολύ μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις.


Εφαρμόζοντας τα ευρήματα μιας έρευνας που διενεργήθηκε στη Γερμανία - στην οποία εξεταζόταν το σεξουαλικό ενδιαφέρον αδρών στην παιδική πορνογραφία- στα βρετανικά δεδομένα, ο οργανισμός εκτιμά πως είναι μεγάλη η πιθανότητα να υπάρχουν τουλάχιστον μισό εκατομμύριο άνδρες στη Μεγάλη Βρετανία οι οποίοι έχουν δει εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.


Όπως αναφέρεται στην έκθεση του NSPCC, το 2013 εκτιμάται ότι υπήρχαν τουλάχιστον 50.000 άτομα στη Μεγάλη Βρετανία που συμμετείχαν στη λήψη και τον διαμοιρασμό άσεμνων εικόνων με παιδιά. Τον περασμένο μήνα οι αστυνομικές αρχές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να έχει αυξηθεί σημαντικά, ξεπερνώντας τα 100.000 άτομα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

Διεθνή / Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

«Υπάρχουν υποψίες ότι απευθύνθηκαν σε ατελιέ και κατασκευαστές που απασχολούσαν εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονταν ανεπαρκώς και περισσότερες ώρες από το μέγιστο νόμιμο όριο» σύμφωνα με την αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας
LIFO NEWSROOM
Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Διεθνή / Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Η «ομιλία του βασιλιά» σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές της 4ης Ιουλίου - Η νέα κυβέρνηση θα βασίζεται στις αρχές της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών για όλους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ