«Αυτοί»: Την ουδέτερη αντωνυμία των non-binary επέλεξαν ως Λέξη της Δεκαετίας οι Αμερικανοί γλωσσολόγοι

«Αυτοί»: Την ουδέτερη αντωνυμία των non-binary επέλεξαν ως Λέξη της Δεκαετίας οι Αμερικανοί γλωσσολόγοι Facebook Twitter
0

Την ουδέτερη αντωνυμία «αυτοί» (they) επέλεξαν οι Αμερικανοί γλωσσολόγοι ως τη Λέξη της Δεκαετίας, αναγνωρίζοντας την ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη αυτοπροσδιορισμού των ανθρώπων που επιλέγουν να μην ταυτοποιούνται ούτε ως άνδρες ούτε ως γυναίκες.

Τη λέξη κατοχύρωσε ως τη Λέξη της Δεκαετίας η Αμερικανική Εταιρεία Διαλέκτου (American Dialect Society), απόφαση που ελήφθη κατά την ετήσια συνάντηση περίπου 350 ακαδημαϊκών, γλωσσολόγων, αλλά και λάτρεων της γλώσσας.

Ως την Λέξη της Χρονιάς (2019) οι ίδιοι ψήφισαν την αντωνυμία «μου» ως «αντανάκλαση τού πώς μία προσωπική έκφραση ταυτότητας φύλου έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κομμάτι της δημόσιας συζήτησης».

Την ίδια αντωνυμία (they), που χρησιμοποιείται στα αγγλικά για τους non binary ανθρώπους είχε επιλέξει προ ημερών ως «η λέξη της χρονιάς» (2019) και το διαδικτυακό αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster.

Το λεξικό των ΗΠΑ, το οποίο τυπώνεται για περισσότερα από 150 χρόνια, ανέφερε ότι οι αναζητήσεις της λέξης «they» αυξήθηκαν κατά 313% το 2019 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς το κοινό διερεύνησε την αυξανόμενη προβολή της στην ειδησεογραφία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ