Αυτή ίσως είναι η πραγματική αιτία θανάτου του Μπρους Λι

Αυτή ίσως είναι η πραγματική αιτία θανάτου του Μπρους Λι Facebook Twitter
Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Bruce Lee να πέθανε από υπερβολική κατανάλωση νερού
0

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι 50 χρόνια μετά τον θάνατό του Μπρους Λι νέες λεπτομέρειες ήρθαν στο φως για το τέλος του παγκοσμίου φήμης σταρ των πολεμικών τεχνών.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι έλυσαν το μυστήριο του εγκεφαλικού οιδήματος, που προκάλεσε το θάνατο του σταρ του κινηματογράφου σε ηλικία 32 ετών, πριν από σχεδόν 50 χρόνια. «Η μεγάλη ποσότητα νερού φαίνεται ότι τελικά τον σκότωσε», υποστηρίζουν οι ερευνητές, όπως τουλάχιστον έγραψαν στο περιοδικό Clinical Kidney Journal, ονομάζοντας την αιτία θανάτου ως υπονατριαιμία.  Αυτό συμβαίνει όταν το επίπεδο νατρίου στο αίμα -που απαιτείται για την ισορροπία των υγρών- είναι χαμηλό.

Συχνότερη αιτία της υπονατριαιμίας βέβαια είναι τα φάρμακα (θειαζίδες, αντικαταθλιπτικά, αντιεπιληπτικά, αναστολείς αντλίας πρωτονίων, αντινεοπλασματικά)

Προηγούμενες θεωρίες για την αιτία θανάτου περιλάμβαναν οίδημα στον εγκέφαλο και θερμοπληξία.

Ο γεννημένος στο Χονγκ Κονγκ Αμερικανός ηθοποιός και δεξιοτέχνης των πολεμικών τεχνών Μπρους Λι πέθανε στις 20 Ιουλίου 1973, σε ηλικία 32 ετών. Ως αποτέλεσμα της αυτοψίας που διενεργήθηκε εκείνα τα χρόνια, αποδείχθηκε ότι ο Bruce πέθανε λόγω οιδήματος του εγκεφάλου και ότι χρησιμοποίησε ένα παυσίπονο που ονομάζεται Equagesic.

Τώρα, νέα έρευνα αποκάλυψε ότι ο θρύλος του Χόλιγουντ μπορεί να πέθανε από υπονατριαιμία, ενώ μια ομάδα ειδικών στο Clinical Kidney Journal είπε: «Με άλλα λόγια, θεωρούμε ότι η αδυναμία του νεφρού να αποβάλλει περίσσεια υγρών σκότωσε τον Bruce Lee».

Στη μελέτη, που υπογράφηκε από ειδικούς της νεφρικής νόσου όπως οι Priscila Villalvazo, Raul Fernandez-Prado και Maria Dolores Sánchez Niño, γράφτηκε ότι η αιτία του οιδήματος του εγκεφάλου μπορεί να είναι η μείωση της συγκέντρωσης νατρίου στο αίμα (υπονατριαιμία).

Η μελέτη ισχυρίζεται ότι ο Bruce Lee είχε πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου για υπονατριαιμία, όπως το ότι έπινε μεγάλες ποσότητες υγρών, έκανε χρήση κάνναβης - η οποία αυξάνει τη δίψα - καθώς και άλλους παράγοντες που μειώνουν την ικανότητα των νεφρών, όπως η χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και αλκοόλ.

Η σύζυγός του Linda αποκάλυψε πώς ο Bruce έκανε δίαιτα με βάση τα υγρά, με χυμό καρότου και μήλου, πριν από τον θάνατό του. 

Οι ειδικοί, ως αποτέλεσμα της έρευνας εστίασαν στο ότι «ο θάνατος του Μπρους Λι προήλθε από μια συγκεκριμένη μορφή νεφρικής δυσλειτουργίας».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ