Αυτή η κούκλα απαγορεύτηκε στη Γερμανία για «κατασκοπευτικές ιδιότητες»

Αυτή η κούκλα απαγορεύτηκε στη Γερμανία για «κατασκοπευτικές ιδιότητες» Facebook Twitter
1


 

Η Κέιλα, μια παιδική κούκλα, απαγορεύτηκε από τις γερμανικές αρχές, καθώς το λογισμικό της μπορεί να χακαριστεί, εγείροντας έτσι κινδύνους για την ασφάλεια και για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

 

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία ∆ικτύων συμβούλευσε τους γονείς που αγόρασαν την κούκλα για τα παιδιά τους να την καταστρέψουν.

 

«Η κούκλα Κέιλα απαγορεύεται στην Γερμανία», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Γιόχεν Χόμαν. «Το μέτρο επιβάλλεται και για την προστασία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας», πρόσθεσε.

 

Το λογισμικό που βρίσκεται εντός της παιδικής κούκλας –που δημιουργήθηκε από την αμερικάνικη εταιρεία Genesis Toys– επιτρέπει σε ένα παιδί να συνομιλεί μαζί της.

 

Αλλά όπως ανέφερε ο Χόμαν, το λογισμικό της Κέιλα θέτει κινδύνους κατασκοπείας και προσβολής της ιδιωτικής ζωής.

Ο ερευνητής Στεφάν Χέσελ, που εξέτασε το παιδικό παιχνίδι και ειδοποίησε την υπηρεσία, τόνισε πως μέσα από μια μη ασφαλή συσκευή τεχνολογίας Bluetooth, δίνεται η δυνατότητα σε τρίτους να ακούν και ακόμα και να μιλούν στο παιδί.

 

«Σε μια δοκιμή, κατόρθωσα να αποκτήσω πρόσβαση στο λογισμικό του παιχνιδιού ακόμη και από απόσταση αρκετών τοίχων. Το παιχνίδι δεν καλύπτει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ασφαλείας», τόνισε ο Χέσελ στον γερμανικό ιστότοπο Netzpolitik.

 

Η γερμανική κοινή γνώμη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς ακόμη δεν έχουν σβήσει οι μνήμες της δράσης της ναζιστικής Γκεστάπο αλλά και της Στάζι, της ανατολικογερμανικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια