Aυστρία: Ο Κουρτς κατά της Μέρκελ και υπέρ του Όρμπαν για τους πρόσφυγες

Aυστρία: Ο Κουρτς κατά της Μέρκελ και υπέρ του Όρμπαν για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Η εξαγγελία της Γερμανίδας καγκελάριου ότι σύντομα η Γερμανία θα αρχίσει να δέχεται εκατοντάδες πρόσφυγες το μήνα από την Ελλάδα και την Ιταλία, είναι «λάθος», διατείνεται , ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος- με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ασκώντας έντονη κριτική στην προσφυγική πολιτική της Άγγελα Μέρκελ και υπεραμυνόμενος ταυτόχρονα της άκρα αντιπροσφυγικής στάσης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

 

Στα σημερινά δελτία ειδήσεων της, η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, όπως και δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές σελίδες των αυστριακών εφημερίδων αναφέρονται διεξοδικά σε αυτές τις αμφιλεγόμενες θέσεις του, που αναπτύσσει ο Αυστριακός υπουργός σε μακρά συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Ντι Βελτ» (Βελτ αμ Ζόνταγκ).

 

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, στόχος, προφανώς, της εξαγγελίας της Άγγελα Μέρκελ είναι να ανακουφίσει αυτές τις δύο χώρες, ωστόσο, κατά τους ισχυρισμούς του, «δυστυχώς επιτυγχάνεται το αντίθετο», δηλαδή ένας ακόμη μεγαλύτερος «συνωστισμός» προσφύγων στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

 

Ενόσω κανείς δίνει στους μετανάστες την αίσθηση, ότι αξίζει τον κόπο να έλθουν στην Ελλάδα και στην Ιταλία, διότι τελικά θα καταλήξουν στην Γερμανία, «ενισχύει τις επιχειρήσεις των διακινητών και δημιουργεί νέα προσφυγικά κύματα», ισχυρίζεται ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών.

 

Ενόψει του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος που διενεργείται σήμερα στην Ουγγαρία, ενάντια στην ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική και ενάντια στην αποφασισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατανομή προσφύγων στις χώρες-μέλη της, ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας προειδοποιεί πως δεν θα πρέπει να καταδικάζεται η πολιτική του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, και διατείνεται πως, παρά τις υπάρχουσες αποφάσεις, η ΕΕ δεν θα πρέπει να επιμένει στην μετεγκατάσταση προσφύγων σε όλες τις χώρες-μέλη.

 

Εννοώντας προφανώς τη Γερμανία, ο Σεμπάστιαν Κουρτς επισημαίνει στη συνέντευξή του πως κεντροευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει το λάθος να θέλουν να επιβάλουν τη γραμμή τους σε άλλα κράτη της ΕΕ, καθώς, όπως ισχυρίζεται «είναι επικίνδυνο όταν μερικές χώρες της ΕΕ δημιουργούν την εντύπωση πως υπερέχουν ηθικά άλλων κρατών-μελών».

 

Ο ίδιος εμφανίζεται πεπεισμένος πως «εάν ύψιστος στόχος μας ήταν από την αρχή όχι η κατανομή των προσφύγων αλλά η προστασία των εξωτερικών συνόρων, τότε πιθανόν να μην είχε υπάρξει ποτέ αυτό το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία».

 

Στη συνέχεια, ο γνωστός για τις επανειλημμένες δριμείες κατηγορίες του εναντίον της προσφυγικής πολιτικής της Ελλάδας, Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, προειδοποιεί ότι δεν θα πρέπει κανείς να δημιουργεί την εντύπωση ότι στην Ευρώπη υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες μελών, καθώς "η συζήτηση για τις ποσοστώσεις μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη συνοχή της ΕΕ".

 

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, οι ποσοστώσεις στην μετεγκατάσταση δεν λειτουργούν, διότι πολλές χώρες δεν είναι έτοιμες να δεχθούν ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων, ενώ, κατά την άποψή του, ένας επιπλέον λόγος είναι επίσης ότι πολλοί πρόσφυγες αρνούνται να μεταβούν σε συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ και πως «εάν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός στις μετεγκαταστάσεις των 160.000 προσφύγων, τότε αυτές θα διαρκέσουν 30 χρόνια».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκυλί ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Διεθνή / Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκύλο ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Πάνω στο πανό υπήρχε το λογότυπο του Κινήματος Ελευθερίας του Ιράν, ενός φιλοδημοκρατικού κόμματος που τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού κράτους και θρησκείας και είναι απαγορευμένο από την κυβέρνηση της Τεχεράνης
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Διεθνή / Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Συμπεριλαμβάνονται η Βίβλος του Γουσταύου Βάσα από το 1541, η Πίπη Φακιδομύτη, η ΙΚΕΑ και το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη φύση, μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή / Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Οι έφεδροι διαμαρτυρήθηκαν για το κάλεσμα της ισραηλινής κυβέρνησης, αμφισβητώντας αν η επιχείρηση έχει πολιτικά κίνητρα και αν θα βοηθούσε το Ισραήλ να επιτύχει τον στόχο του να πλήξει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία, παρακάμπτοντας θαλάσσιες οδούς

Διεθνή / Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία

Η Κίνα κατασκευάζει αθόρυβα εναλλακτικές οδούς για να εξάγει αγαθά προς την Ευρώπη χωρίς να περνά από τον Ειρηνικό Ωκεανό νότια του Ισημερινού, προκειμένου να αποφύγει εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην περιοχή
LIFO NEWSROOM