Αυστραλία: Τεράστια απάτη σε ζευγάρι- Πλήρωσαν 1,1 εκατ. δολάρια για ένα σπίτι - «φάντασμα»

Αυστραλία: Τεράστια απάτη σε ζευγάρι- Πλήρωσαν 1,1 εκατ. δολάρια για ένα σπίτι - «φάντασμα» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / UNSPLASH
0

Θύμα απάτης έπεσε ένα ζευγάρι στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν διαπίστωσε πως το μεγάλο χρηματικό ποσό που αποταμίευε σε τραπεζικό λογαριασμό είχε «εξαφανιστεί».

Η Cassie και ο Dennis Aviles βρίσκονταν στις τελευταίες διαδικασίες για την αγορά ενός σπιτιού, όταν έλαβαν ένα e-mail, το οποίο φαινόταν ότι είχε αποστολέα το δικηγόρο τους, Τάνβερ Καν, αναφέρει η Daily Mail.

Ο άγνωστος, όπως αποδείχθηκε αργότερα αποστολέας, ζητούσε από το ζευγάρι να μεταφέρει 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε ένα λογαριασμό τραπέζης, για να οριστικοποιήσει την αγορά του νέου σπιτιού.

Είχε προηγηθεί η πώληση της κατοικίας τους, προκειμένου να μπορέσουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα για την αγορά του νέου τους σπιτιού.

«Πήγα στο υποκατάστημα και πραγματοποίησα τη μεταφορά, για να διαπιστώσω πως πρόκειται για απάτη» περιέγραψε κλαίγοντας η Cassie. Μάλιστα, η ίδια ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του υποκαταστήματος ότι δεν ήταν σίγουροι πως θα μπορέσουν να επαναφέρουν το ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Αυστραλία: Τεράστια απάτη σε ζευγάρι- Πλήρωσαν 1,1 εκατ. δολάρια για ένα σπίτι - «φάντασμα» Facebook Twitter

Όταν ενημέρωσαν, εν τέλει, το δικηγόρο τους ότι προχώρησαν στη μεταφορά χρημάτων, εκείνος, σύμφωνα με την Cassie, άρχισε να ουρλιάζει, προτρέποντας στο ζευγάρι να επικοινωνήσει αμέσως με το τραπεζικό ίδρυμα.

«Δεν είμαι κάποια που θα την πατούσε με - τέτοιου είδους πράγματα - βλέπω αυτού του είδους τις απάτες στην τηλεόραση και λέω "α, πώς θα μπορούσαν να την πατήσουν;"», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο δικηγόρος κάνει λόγο για μία περίεργη απάτη που έχει συναντήσει ξανά, καθώς παραμένει μέχρι στιγμής αναπάντητο το ερώτημα πώς οι δράστες κατάφεραν να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία τόσο του ζευγαριού όσο και του ίδιου.

Ευτυχώς, η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος, αφού η τράπεζα προχώρησε σε «πάγωμα» της μεταφοράς του τεράστιου ποσού.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Γαβουνέλη: «Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί;»

Οπτική Γωνία / Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί

Μιλά στη LiFO η καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ