ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Αυστραλία: Επέστρεψε ο πανικός για το χαρτί υγείας- Μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Αυστραλία: Επέστρεψε ο πανικός για το χαρτί υγείας- Μετά την αύξηση των κρουσμάτων Facebook Twitter
Τα χαρτιά υγείας έκαναν ξανά «φτερά» από τα σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Τα σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία επανέφεραν τους περιορισμούς στην αγορά χαρτιού υγείας, καθώς οι συσκευασίες έκαναν ξανά «φτερά» από τα ράφια.

Οι εικόνες θύμισαν εκείνες που είχαν καταγραφεί σε πολλά σημεία του κόσμου στα πρώτα στάδια της πανδημίας του κορωνοϊού. Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται τώρα ξανά στην Αυστραλία, έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων στη Βικτόρια τις τελευταίες ημέρες.

Έτσι, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Coles έβαλε όριο για μια συσκευασία χαρτιού υγείας ανά καταναλωτή στα καταστήματά της σε όλη την Αυστραλία, ενώ η Woolworths επιτρέπει την αγορά δύο πακέτων. Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουν αγορές πανικού.

Η προηγούμενη φορά που τα σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας είχαν θέσει ανάλογους περιορισμούς ήταν τον Μάρτιο, όταν οι καταναλωτές περίμεναν το lockdown. Μάλιστα, δεν είχαν λείψει ακόμη και οι καβγάδες μεταξύ πελατών- που είχαν απαιτήσει την παρέμβαση της αστυνομίας- με αφορμή μια συσκευασία χαρτιού υγείας.

Τώρα, τα χαρτιά υγείας έχουν εξαφανιστεί ξανά. Δεν είναι όμως το μόνο προϊόν, αφού το Coles έβαλε όριο στα καταστήματα της αλυσίδας στη Βικτόρια και σε ό,τι αφορά τα αντισηπτικά χεριού, τα μακαρόνια και τα αβγά.

«Είμαι σίγουρος ότι οι αγορές πανικού θα περάσουν, όπως έγινε και την τελευταία φορά. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Το σημαντικό είναι να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους ότι η έξαρση δεν σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα. Η αντίδρασή μας στην έξαρση είναι ισχυρή», καθησύχασε τους πολίτες ο Σκοτ Μόρισον.

Η Βικτόρια- η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία της Αυστραλίας- για 11η συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε διψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων. Στον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό ανακοινώθηκαν 41 νέες μολύνσεις, διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με πριν από μία εβδομάδα. Πάντως, παρά την έξαρση που παρατηρείται στην περιοχή, ο απολογισμός του κορωνοϊού στην Αυστραλία είναι χαμηλός σε σύγκριση με άλλες χώρες, καθώς έως τώρα έχουν καταγραφεί περίπου 7.600 κρούσματα και 104 θάνατοι.

Με πληροφορίες από BBC

 

 

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ