Αυστραλία: Έφτιαξε σχοινί με σεντόνια για να δραπετεύσει από τον 4ο όροφο ξενοδοχείου καραντίνας

Αυστραλία: Έφτιαξε σχοινί με σεντόνια για να δραπετεύσει από τον 4ο όροφο ξενοδοχείου καραντίνας Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / FACEBOOK - Western Australia Police Force
0

Ένας άνδρας στο Περθ της Αυστραλίας απέδρασε από την υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχείο ρίχνοντας ένα αυτοσχέδιο σχοινί από σεντόνια από παράθυρο του τέταρτου ορόφου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Αρχικά ο 39χρονος έφθασε στην πόλη στις δυτικές ακτές της χώρας με εσωτερική πτήση από το Μπρισμπέιν. Ωστόσο, η αίτησή του για είσοδο απορρίφθηκε στο πλαίσιο των αυστηρών κανόνων εισόδου στην πολιτεία που στόχο έχουν να μην εισέλθει ο κορωνοϊός εκεί από άλλη περιοχή της χώρας.

Ο άνδρας ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτεία εντός 48 ωρών και μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο για προσωρινή καραντίνα, αλλά λίγο πριν τη 01.00 σήμερα το πρωί (20.00 ώρα Ελλάδας χθες) «βγήκε από παράθυρο του τέταρτου ορόφου χρησιμοποιώντας ένα σχοινί από σεντόνια και έφυγε από την περιοχή», ανέφερε η αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας σε ανάρτηση στο Facebook. Οι αρχές ανάρτησαν και φωτογραφίες από το αυτοσχέδιο σχοινί να κρέμεται από παράθυρο του τελευταίου ορόφου και να φθάνει στο επίπεδο του δρόμου.

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα σε άλλο σημείο της πόλης περίπου 8 ώρες αργότερα και τον κατηγόρησε για μη συμμόρφωση με οδηγίες και υποβολή «ψευδών/παραπλανητικών πληροφοριών». Οι αρχές δεν αποκάλυψαν την ταυτότητα του αλλά είπαν ότι ήταν 39 ετών και πως είχε βγει αρνητικός τεστ κορωνοϊού, ούτε έδωσαν κάποια εξήγηση για τις ενέργειές του.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει πολύ λιγότερα κρούσματα και θανάτους λόγω κορωνοϊού σε σχέση με πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες εν μέρει επειδή έκλεισε εθνικά και εσωτερικά σύνορα και επέβαλε υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία για όποιον φθάνει από το εξωτερικό ή --σε περιόδους έξαρσης-- από άλλη πολιτεία.

Η πολιτική αυτή, ωστόσο, έχει οδηγήσει σε περιστατικά απόδρασης, όπως η περίπτωση μιας γυναίκας που κατηγορείται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα κατέβηκε δυο μπαλκόνια και έσπασε κλωτσώντας μια πόρτα για να δραπετεύσει από την καραντίνα στο Κερνς, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM