Αστυνομικοί στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν όπλο Taser εναντίον 87χρονης που μάζευε χόρτα

Αστυνομικοί στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν όπλο Taser εναντίον 87χρονης που μάζευε χόρτα Facebook Twitter
3

Ανώτερος αξιωματικός της αμερικανικής αστυνομίας υπερασπίστηκε τη χρήση όπλου ακινητοποίησης Taser εναντίον μιας γυναίκας 87 ετών η οποία μάζευε χόρτα κοντά στο σπίτι της, στην πολιτεία Τζόρτζια.

«Ακολουθήσαμε τα πρωτόκολλα που ισχύουν» δήλωσε ο Τζος Έθεριτζ, επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Τσάτσγουορθ, διευκρινίζοντας ότι η ηλικιωμένη που χτυπήθηκε από το Taser κρατούσε μαχαίρι.

Το συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή. Η ηλικιωμένη Μάρθα Αλ-Μπισάρα, η οποία δεν μιλάει αγγλικά, χτυπήθηκε στο στήθος, σε ένα αγροτικό μονοπάτι όπου συνήθιζε να πηγαίνει για να μαζεύει χόρτα. Ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος, οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες.

Η Μάρθα Ντάουνι, η εγγονή της 87χρονης, είπε στο NBC ότι «ποτέ δεν της έχουμε μιλήσει για πιστόλια που προκαλούν ηλεκτροσόκ, για Taser, άρα δεν γνώριζε τι ήταν».

 

Η τοπική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η γιαγιά μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο και ότι η χρήση του Taser ήταν δικαιολογημένη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Στην αρχή προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, ζητώντας της να αφήσει το μαχαίρι», δήλωσε ο αξιωματικός Έθεριτζ, που συμμετείχε μαζί με δύο ακόμα αστυνομικούς στο περιστατικό.

«Δεν καταλάβαινε τι της λέγαμε, ή είχε κάποιο πρόβλημα (ψυχικής υγείας)», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι ο ένας από τους αστυνομικούς χρησιμοποίησε το τέιζερ.

«Έχετε ένα πρόσωπο που βαδίζει προς εσάς με ένα μαχαίρι, του δίνετε την εντολή να σταματήσει... χρησιμοποίησε το Taser και όχι θανατηφόρα βία», κατέληξε ο Έθεριτζ.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Εάν τρεις νταγλαράδες είναι ανίκανοι να αφοπλίσουν και να ακινητοποιήσουν μια 87χρονη (και μάλιστα με μαλακές κινήσεις, γιατί σε αυτήν την ηλικία τα κόκκαλα των γέρων σπάνε πολύ εύκολα) τότε θα πρέπει να αποταχθούν από την αστυνομία αμέσως.Μάλιστα, η ηλικιωμένη δεν ήταν καν Μαύρη (στο φαντασιακό της πλειονότητας των Λευκών Αμερικανών αστυνομικών κυριαρχεί το αξίωμα "τον Μαύρο πρώτα τον πυροβολείς, και μετά του κάνεις ερωτήσεις").
Αυτό που κοτζαμαν νταγλάρια φοβούνται μια σχεδόν ενενηντάχρονη που μαζεύει χόρτα πραγματικά με ξεπερνάει. Πάλι καλά που δεν τη σκότωσαν δηλαδή.«Έχετε ένα πρόσωπο που βαδίζει προς εσάς με ένα μαχαίρι, του δίνετε την εντολή να σταματήσει... χρησιμοποίησε το Taser και όχι θανατηφόρα βία», κατέληξε ο Έθεριτζ. Μόνο που σε μεγάλους ανθρώπους, πιθανώς με επιβαρυμένη καρδιακή λειτουργία ή βηματοδότες, το taser είναι συχνότατα θανατηφόρο.