Αστυνομικοί στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν όπλο Taser εναντίον 87χρονης που μάζευε χόρτα

Αστυνομικοί στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν όπλο Taser εναντίον 87χρονης που μάζευε χόρτα Facebook Twitter
3

Ανώτερος αξιωματικός της αμερικανικής αστυνομίας υπερασπίστηκε τη χρήση όπλου ακινητοποίησης Taser εναντίον μιας γυναίκας 87 ετών η οποία μάζευε χόρτα κοντά στο σπίτι της, στην πολιτεία Τζόρτζια.

«Ακολουθήσαμε τα πρωτόκολλα που ισχύουν» δήλωσε ο Τζος Έθεριτζ, επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Τσάτσγουορθ, διευκρινίζοντας ότι η ηλικιωμένη που χτυπήθηκε από το Taser κρατούσε μαχαίρι.

Το συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή. Η ηλικιωμένη Μάρθα Αλ-Μπισάρα, η οποία δεν μιλάει αγγλικά, χτυπήθηκε στο στήθος, σε ένα αγροτικό μονοπάτι όπου συνήθιζε να πηγαίνει για να μαζεύει χόρτα. Ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος, οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες.

Η Μάρθα Ντάουνι, η εγγονή της 87χρονης, είπε στο NBC ότι «ποτέ δεν της έχουμε μιλήσει για πιστόλια που προκαλούν ηλεκτροσόκ, για Taser, άρα δεν γνώριζε τι ήταν».

 

Η τοπική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η γιαγιά μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο και ότι η χρήση του Taser ήταν δικαιολογημένη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Στην αρχή προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, ζητώντας της να αφήσει το μαχαίρι», δήλωσε ο αξιωματικός Έθεριτζ, που συμμετείχε μαζί με δύο ακόμα αστυνομικούς στο περιστατικό.

«Δεν καταλάβαινε τι της λέγαμε, ή είχε κάποιο πρόβλημα (ψυχικής υγείας)», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι ο ένας από τους αστυνομικούς χρησιμοποίησε το τέιζερ.

«Έχετε ένα πρόσωπο που βαδίζει προς εσάς με ένα μαχαίρι, του δίνετε την εντολή να σταματήσει... χρησιμοποίησε το Taser και όχι θανατηφόρα βία», κατέληξε ο Έθεριτζ.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Εάν τρεις νταγλαράδες είναι ανίκανοι να αφοπλίσουν και να ακινητοποιήσουν μια 87χρονη (και μάλιστα με μαλακές κινήσεις, γιατί σε αυτήν την ηλικία τα κόκκαλα των γέρων σπάνε πολύ εύκολα) τότε θα πρέπει να αποταχθούν από την αστυνομία αμέσως.Μάλιστα, η ηλικιωμένη δεν ήταν καν Μαύρη (στο φαντασιακό της πλειονότητας των Λευκών Αμερικανών αστυνομικών κυριαρχεί το αξίωμα "τον Μαύρο πρώτα τον πυροβολείς, και μετά του κάνεις ερωτήσεις").
Αυτό που κοτζαμαν νταγλάρια φοβούνται μια σχεδόν ενενηντάχρονη που μαζεύει χόρτα πραγματικά με ξεπερνάει. Πάλι καλά που δεν τη σκότωσαν δηλαδή.«Έχετε ένα πρόσωπο που βαδίζει προς εσάς με ένα μαχαίρι, του δίνετε την εντολή να σταματήσει... χρησιμοποίησε το Taser και όχι θανατηφόρα βία», κατέληξε ο Έθεριτζ. Μόνο που σε μεγάλους ανθρώπους, πιθανώς με επιβαρυμένη καρδιακή λειτουργία ή βηματοδότες, το taser είναι συχνότατα θανατηφόρο.