Aστυνομική έρευνα για το πρωτοφανές περιστατικό με τον ιερέα που χτύπησε τον κουμπάρο σε γάμο στην Κύπρο

Aστυνομική έρευνα για το πρωτοφανές περιστατικό με τον ιερέα που χτύπησε τον κουμπάρο σε γάμο στην Κύπρο Facebook Twitter
φωτoγραφία αρχείου
5

Η κίνηση του κουμπάρου να χτυπήσει τον γαμπρό στην πλάτη σε ένα είδος πειράγματος κατά τη διάρκεια ενός γάμου σε ξωκλήσι στην περιοχή της Τσάδας στην Κύπρο ήταν αυτή που όπως φαίνεται έφερε εκτός εαυτού τον ιερέα που τελούσε το μυστήριο που πάνω στο "Ησαΐα χόρευε" επιτέθηκε έξαλλος στον κουμπάρο, χτυπώντας τον στο πρόσωπο.

Όπως μεταδίδει το κυπριακό philenews.com, έκπληκτοι συγγενείς, φίλοι και καλεσμένοι του ζεύγους είδαν τον ιερέα να εξαγριώνεται από την ενέργεια του κουμπάρου να χτυπήσει στην πλάτη τον γαμπρό, να διακόπτει το μυστήριο και να του επιτίθεται. 

Μετά το πρώτο σάστισμα που ακολούθησε, τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα όταν μάλιστα οι συγγενείς διαπίστωσαν ότι από το χτύπημα ο κουμπάρος του γαμπρού αιμορράγησε από τα χείλη. Σύμφωνα με όσα ανήρτησαν και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτόπτες μάρτυρες, κάποιοι κινήθηκαν και απειλητικά προς την κατεύθυνση του ιερέα αλλά τελικά επικράτησε ψυχραιμία και ο γάμος ολοκληρώθηκε όπως-όπως. 

Από την πλευρά του ο ιερέας που πρωταγωνίστησε στο πρωτοφανές επεισόδιο ανέφερε, μιλώντας στον «Φ», πως "η γαμήλια τελετή είναι θείο μυστήριο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους εντός του ιερού ναού" σημειώνοντας πως στην περίπτωση του γάμου του περασμένου Σαββάτου "δεν υπήρξε ο απαιτούμενους σεβασμός από οικείους του ζεύγους και όχι μόνο σε μια περίπτωση". Ειδικότερα, ο ιερέας επισημαίνει ότι από τις παραμονές του γάμου, όταν οι νεόνυμφοι ετοίμαζαν τα αναγκαία έγγραφα, είχε προειδοποιήσει λόγω των συχνών -το τελευταίο διάστημα- παρόμοιων φαινομένων που καταγράφονται, ότι δεν θα επιθυμούσε να δημιουργηθούν περιστατικά που «παρέπεμπαν σε πανηγύρι». Τονίζει επίσης ότι ήδη από την αρχή, το περασμένο Σάββατο διεφάνη μια έλλειψη σεβασμού στην παράκληση του, με την αργοπορημένη κατά μισή ώρα άφιξη των νεονύμφων στην εκκλησία, τη στιγμή, αναφέρει, που ο ίδιος είχε καταστήσει σαφές ότι θα έπρεπε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, αφού αμέσως μετά ο ίδιος όφειλε να μεταβεί για τον εσπερινό σε άλλο ναό της επαρχίας.

Κατά την επίμαχη στιγμή, υποστηρίζει ο ιερέας, παρατηρήθηκαν κατ' επανάληψη φαινόμενα που δεν συνάδουν με την ιερότητα των στιγμών και του χώρου. Χτυπήματα και αστεϊσμοί στον γαμπρό, είπε συγκεκριμένα, παρατηρήθηκαν σε δύο περιπτώσεις κατά τον ψαλμό «Ησαΐα χόρευε», με τον ίδιο να ζητά και στις δύο περιπτώσεις να σταματήσουν αυτές οι ενέργειες. Αντιθέτως, διαπίστωσε ότι και κατά την τρίτη περιφορά των νεονύμφων γύρω από το τραπέζι υπήρξε αντίστοιχη ενέργεια, οπότε, χάνοντας την ψυχραιμία του, χειροδίκησε κατά ενός προσώπου.

 

Τα όσα διαδραματίσθηκαν στον επεισοδιακό όπως εξελίχθηκε γάμο, καταγγέλθηκαν αμέσως μετά από συγγενικά πρόσωπα των νεονύμφων στον Αστυνομικό Σταθμό Στρουμπιού και διεξάγεται έρευνα. Οι οικείοι του ζεύγους εξέφρασαν επίσης πρόθεση να καταγγείλουν τα όσα έγιναν, τόσο στη Μητρόπολη Πάφου όσο και στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

 

Ωστόσο ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, με αφορμή το σαββατιάτικο περιστατικό, από την Κρήτη όπου βρίσκεται για προετοιμασία της Συνόδου των Ορθόδοξων Εκκλησιών, ήταν σαφής με δηλώσεις του στον «Φ» ότι έδωσε ρητές οδηγίες στους ιερείς να προχωρούν άμεσα σε διακοπή της λειτουργίας ή του μυστηρίου αν διαπιστώνουν ότι αυτά δεν τυγχάνουν του αναγκαίου σεβασμού από παριστάμενους εντός των ναών.

 

πηγή:.philenews.com

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ